Οι δύο προτάσεις του ΠΑΟΚ, η κόντρα με τον ΠΑΟ και οι “τρίχες κατσαρές”!

Print Friendly, PDF & Email

Δύο προτάσεις που αφορούσαν την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και τη χορηγία από την εταιρία συμφερόντων Σαββίδη Dimera κατέθεσε στο ΔΣ της Super League η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να γίνουν δεκτές.

Η πρώτη αφορούσε την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-5. Ο ΠΑΟΚ πρότεινε η βαθμολογία να επικυρωθεί με επιφύλαξη που να λέει ότι μέχρι το τέλος των play-offs μπορούν να γίνουν δεκτές τυχόν δικαστικές αποφάσεις που αλλάζουν τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Η πρόταση μπήκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Κασσιόπη. Ο Λεβαδειακός ψήφισε «λευκό», ενώ εννιά ομάδες (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, Αστέρας, Πανιώνιος, Ηρακλής, Ξάνθη, Ατρόμητος, Παναιτωλικός) ψήφισαν υπέρ της απόφασης που ελήφθη περί επικύρωσης της βαθμολογίας, με την επιφύλαξη των αποφάσεων των οργάνων αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ ήταν η χορηγία της εταιρίας Dimera (ύψους 5 εκατ. ευρώ για δύο έτη από φέτος). Η πρόταση Σαββίδη για τη χορηγία του ονόματος του πρωταθλήματος πλειοψήφησε σε σχέση με τον ΟΠΑΠ και την εταιρία Alter Ego του Μαρινάκη.

Η πρόταση για την κατά ένα χρόνο παράταση προκάλεσε την αντίδραση ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, που είπε ότι είναι αντίθετος στην αλλαγή των όρων της συμφωνίας.
Εμπρός στο αδιέξοδο σχηματίστηκε επιτροπή από τους Μποροβήλο, Κούγια, Σπανό προκειμένου να συναντήσουν τον Ιβάν Σαββίδη και να συζητήσουν το θέμα. Ο εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ, Βρέντζος, πρότεινε να γίνει καταγγελία της συμφωνίας, κάτι που έδειξε να βρίσκει σύμφωνο και τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο ήδη η πλευρά του ΠΑΟΚ διαρρέει ότι η χορηγία θα δοθεί την επόμενη σεζόν.

Η κόντρα ΠΑΟ – ΠΑΟΚ

Η ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ μετά τη διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό κυπέλλου μεταφέρθηκε και στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θέλει το πρωτάθλημα στα χαρτιά και ότι αν δικαιωθεί δεν θα το παραλάβει.

H αποστροφή αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστου Παναγόπουλου ο οποίος του είπε «αυτά που λες είναι τρίχες κατσαρές».

Η επίθεση Κούγια στον Γ. Παναγόπουλο και η αντίδραση Παπαθανασάκη
Στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξε ένταση όταν εμφανίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, συνοδεύοντας τον μεγαλομέτοχο του Ηρακλή, Στέλιο Παπαθανασάκη. Η παρουσία του αποτέλεσε «κόκκινο» πανί για τον Κούγια, ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς του: «Είσαι ρεζίλης, τι θες εδώ, ξευτελίζεις το ποδόσφαιρο».

Η επίθεση του Κούγια προκάλεσε την αντίδραση του Παπαθανασάκη, ο οποίος άρχισε να βρίζει τον Κούγια στα Αγγλικά (fuck you κ.α.) και του ζήτησε να βγουν έξω.
Την ώρα της έντασης ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος έλεγε: «Αξιότιμοι συνάδελφοι ηρεμήστε, είμαστε για να συζητήσουμε πολιτισμένα»!

Στις 19/8 το νέο πρωτάθλημα

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία (9 υπέρ, 3 κατά, 1 λευκό) η βαθμολογία για τις θέσεις 1-5, με την επιφύλαξη των αποφάσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης.

2/ Το Πρωτάθλημα της Super League αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου 2017.

3/ Το Final Four του Πρωταθλήματος Novasports Super League K17 θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» του Αστέρα Tρίπολης και η Πρωταθλήτρια Ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Uefa Youth League.

4/ Μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων κατάταξης (play off) περιόδου 2016-2017, τα οποία θα διεξαχθούν στις 14, 17, 21, 24, 28 και 31 Μαΐου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή