Οι δύο τάσεις για τη δίκη της «κάρτας υγείας» που οδεύει προς αναβολή

Print Friendly, PDF & Email

Δύο τάσεις υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της επονομαζόμενης «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τη Δευτέρα 15/5 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η πρώτη τάση «εκφράζεται» από όσους θέλουν η συζήτηση της υπόθεσης να αναβληθεί. Σχετικό αίτημα αναμένεται να κατατεθεί στο δικαστήριο από τον/τους δικηγόρους τους.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν σε γενικές γραμμές το χαρακτηριστικό ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν σε αιρετές θέσεις στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται να απαλλαγούν άμεσα ώστε να διεκδικήσουν αξιώματα, διότι είτε έχουν απομακρυνθεί από το χώρο, είτε κατέχουν έμμισθες θέσεις σε αυτόν.

Σε αυτήν την κατηγορία φέρονται να ανήκουν οι πρώην πρόεδροι της ομοσπονδίας Σ. Πιλάβιος, Β. Γκαγκάτσης κ.α

Η δεύτερη τάση «εκφράζεται» κυρίως από τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, τα οποία λόγω της κατηγορίας που αντιμετωπίζουν κηρύχθηκαν έκπτωτα τον περασμένο Σεπτέμβριο (π.χ. ο τέως πρόεδρος της ομοσπονδίας Γ. Γκιρτζίκης) καθώς και όσοι εξέπεσαν τον αξιωμάτων τους και επιθυμούν να επιστρέψουν σε αυτά.

Μάλιστα κάποιοι που φέρονται διακαώς να επιθυμούν τη διεξαγωγής της δίκης διαρρέουν ότι είναι ενοχλημένοι από την τακτική όσων επιθυμούν αναβολή.

Επίσης αρκετοί στις μεταξύ τους συζητήσεις κάνουν λόγο για «πολιτική δίκη» (sic) και για στοχοποίηση των κατηγορούμενων, ενώ ένας εξ’ αυτών, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή την αυριανή δίκη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορίες στην υπόθεση της «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ, αντιμετωπίζουν οι πρώην πρέοδροι Β. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης και άλλα 19 μέλη του ΔΣ από το 2005.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή και παραπομπή των κατηγορούμενων σε δίκη είχε ως αποτέλεσμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω της εφαρμογής του νόμου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την έκπτωση του προέδρου Γκιρτζίκη και άλλων πέντε μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από τα ποδοσφαιρικά αξιώματα που κατείχαν, αλλά και την έκπτωση όσων είχαν αιρετές θέσεις στο προδόσφαιρο (π.χ. πρόεδροι Ενώσεων).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή