Οι ενστάσεις της ΕΠΟ στην τροπολογία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση

Print Friendly, PDF & Email

Ενστάσεις έχει η ΕΠΟ στην τροπολογία του Γιώργου Βασιλειάδη που αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγόριων, όπως αναφέρει σήμερα η Live Sport.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυριότερη αφορά στην άποψη της Ομοσπονδίας ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί και τρίτη επαγγελματική Ένωση (Super League 1, Super League 2 και Football League), από τη στιγμή που τα έσοδα είναι περιορισμένα.

Για αυτό, άλλωστε, η Σούπερ Λίγκα και η Football League υπολειτουργούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν πρόκειται να αντιδράσει σε αυτό το ζήτημα και είναι στο χέρι της ΕΠΟ να αποφασίσει εάν το πρωτάθλημα της Super League 2 θα διοργανώνεται από τη «μεγάλη» ή «μικρή» Λίγκα.

Στην ΕΠΟ δεν πρόκειται να δεχθούν, επίσης, να δημιουργηθεί Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στις Λίγες και θα ζητήσουν από τον Βασιλειάδη να «διαγράψει» τη συγκεκριμένη διάταξη.

Τέλος, συζήτηση θα γίνει και για τις ψήφους που θα έχουν οι ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει συνολικά 19 ψήφους (19 συν 3) και η διοίκηση Γραμμένου δεν θα δεχθεί να αυξηθούν.