Οι “μεγάλοι”, το VAR, οι ξένες σφυρίχτρες και οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία

Print Friendly, PDF & Email

Αρκετές διαφοροποιήσεις παρουσιάζει διαχρονικά η συμπεριφορά των τεσσάρων “μεγάλων” του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) αναφορικά με την έλευση των ξένων διαιτητών, την εφαρμογή του συστήματος VAR και τις διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ας δούμε πως κινούνται στους παραπάνω άξονες (σ.σ. η σειρά είναι βάσει της περσινής τους κατάταξης):

ΑΕΚ: Είναι η μοναδική ομάδα που δεν ζητούσε ποτέ ξένους διαιτητές. Μάλιστα, εκφράστηκε αρνητικά κατά του ορισμού του Ισπανού Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου την περσινή αγωνιστική περίοδο. Σχετικά με το VAR, ψήφισε υπέρ της εφαρμογής του στην ψηφοφορία που έγινε στη Super League, χωρίς να τοποθετηθεί περαιτέρω.

ΠΑΟΚ: Τόσο στις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ όσο και τώρα η στάση ήταν υπέρ των ξένων διαιτητών, έχοντας ζητήσει την τοποθέτησή τους σε όλους τους αγώνες του. Την ίδια στάση έχει κρατήσει και στο θέμα του VAR, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει προτείνει να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εφαρμογή του στη Super League. Τέλος, σταθερά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις που γίνονται εις βάρος του.

ΟΣΦΠ: Μπορεί μέχρι το 2016 να ήταν υπέρ των Ελλήνων διαιτητών, λέγοντας στις ομάδες που διαμαρτύρονταν να κάνουν επενδύσεις, όμως μετά την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ εκφράστηκε υπέρ των ξένων διαιτητών. Οσον αφορά το VAR, δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ, ενώ απείχε και από την ψηφοφορία που έγινε στη Super League. Τέλος, σε σύγκριση με πέρσι, έχει χαμηλώσει τους τόνους στις διαμαρτυρίες του για τους διαιτητές, καθώς φέτος δεν υπάρχουν οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ, Σάββα Θεοδωρίδη.

ΠΑΟ: Πάγιο αίτημά του ήταν η έλευση ξένων διαιτητών. Σχετικά με το VAR ψήφισε υπέρ της εφαρμογής του στην ψηφοφορία της Super League, χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες, ενώ οι διαμαρτυρίες του σε σχέση με πέρσι έχουν μειωθεί, κάτι που οφείλεται και στη διοικητική αναταραχή που υπάρχει.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή