Οι συμμαχίες των ''BIG-4'' για την θέση του προέδρου της Super League

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την χθεσινή εκλογή Λυσάνδρου στην προεδρία της Super League η οποία στηρίχθηκε και στις ψήφους Ολυμπιακού και Παναθηναικού, το soccerplus παρουσιάζει τις συμμαχίες των τεσσάρων μεγάλων του Ελληνικού πρωταθλήματος για την εκλογή προέδρου στον συνεταιρισμό.

Οι συμμαχιες ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο οι αιώνιοι του ποδοσφαίρου έχουν συμμαχήσει τουλάχιστον 3 φορές προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος στην Super League. Η πρώτη ήταν κατά την διετία 2006-2008 που συνέπεσε με την ίδρυση του συνεταιρισμού .  Η συμφωνία ήταν τον πρώτο χρόνο να προεδρεύσει ο Πέτρος Κόκκαλης και την δεύτερη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Η δεύτερη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2010 που όταν έγιναν 3 εκλογές για να βγει πρόεδρος στην Super League στις δυο πρώτες υπήρξε ισοψηφία με τους αιώνιους να στηρίζουν διαφορετικούς υποψηφίους.Στην τρίτη εκλογή έθεσε υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από τον Νίκο Πατέρα ο οποίος είχε επιστρέψει στα διοικητικά του Παναθηναικού.

Την τρίτη και σίγουρα πιο απρόσμενη σύμπραξη αιωνίων ήταν το 2014 όταν εν’ μέσω εχθροπραξιών οι διοικήσεις Μαρινάκη και Αλαφούζου συμφώνησαν να εκλεγεί πρόεδρος στην Super League ο Τάκης Αγραφιώτης και αναπληρωτής πρόεδρος ο Στράτος Σωπήλης , το σχήμα αυτό δεν κράτησε για πολύ έπειτα από λίγο καιρό παραιτήθηκε ο Σωπήλης και τον ακολούθησε ο Αγραφιώτης

Οι »συμμαχίες» ΟΣΠΦ με ΑΕΚ ΠΑΟΚ

Τον Ιούνιο του 2018 εξελέγει χωρίς αντίπαλο στην προεδρία της Super League o Βαγγέλης Μπαταγιάννης, δεδομένου ότι ο ΟΣΦΠ δεν είχε από μόνος του τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή του , στο αποτέλεσμα φέρεται να συνέδραμε και ο ΠΑΟΚ , ο οποίος όμως την ώρα της ψηφοφορίας έριξε λευκή ψήφο.

Χθες υπήρξε η εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου με 8 ψήφους έναντι 6 που πήρε ο Μάκης Γκαγκάτσης ,η εκλογή του στηρίχθηκε στην ψήφο του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here