Οι “φωτογραφικές διατάξεις”, η “ερυθρόλευκη απόχρωση” και η ατάκα για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Πραγματοποιήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η πρώτη συνεδρίαση Επεξεργασίας και Εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, μετατροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε ΝΠΙΔ, κύρωση του νέου καταστατικού αυτής και άλλες διατάξεις, που αφορούν τις αθλητικές ομοσπονδίες όπως περιρισμός στις θητείες των προέδρων με αναδρομική ισχύ και αλλαγή στον τρόπο εκλογή των ΔΣ (κταργείται η απλή αναλογική που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση).

Μετά την πρωτολογία του υφυπουργού Αθλητσιμού, Λ. Αυγενάκη, το λόγο πήραν τα μέλη της Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής: 

K. Xήτας (Ελληνική Λύση): Ακούγεται κ. υπουργέ ότι είστε ερυθρόλευκης απόχρωσης…

Λ. Αυγενάκης: Αν είχα χρόνο θα πήγαινα να δω το ΟΦΗ – ΠΑΟΚ.

Σακοράφα (ΜΕΡΑ 25): Είναι φωτογραφική για τους Διαθεσόπουλο και Βασιλακόπουλο η διάταξη για τον περιορισμό στις θητείες και την αναδρομική ισχύ τους. Αν δεν θέλετε την ποσόστωση στις γυναίκες και απλή αναλογική στις εκλογές των ομοσπονδιών, πείτε το. Μην επικαλείστε την ολυμπιακή προετοιμασία.

Γ. Κωτσός (ΝΔ): Το θλιβερό φαινόμενο των πληρεξούσιων στις εκλογές των ΕΠΣ πρέπει να τελειώνει.

Ρ. Χρηστίδου (ΣΥΡΙΖΑ): Αναστέλλεται η απλή αναλογική και η ποσόστωση γυναικών στα ΔΣ των ομοσπονδιών. Αυξάνετε τη θητεία των προέδρων των ομοσπονδιών και παίζεται με την ηλικία των 70 ετών.

Ε. Στυλιανίδης (ΝΔ): Ο περιορισμός στις θητείες των προέδρων των ομοσπονδιών με ηλικιακό κριτήριο και αναδρομικότητα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Επικαλείστε τη ΔΟΕ αλλά πρόκειται για απόφαση της ΔΟΕ και όχι από απόφαση που της επιβλήθηκε από το κράτος. Θα πρέπει να ενθαρρύνεται τις ομοσπονδίες προς αυτή την κατεύθυνση και όχι να επιβληθεί δια νόμου. Υπάρχει αυτονομία που προστατεύεται από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ. Είναι πιθανό να υπάρχουν προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για την προσεχή Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στη 1 μ.μ. (ακρόαση φορέων) και στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή