«Το ξέρουμε όλοι ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν φρουρά κι όπλα»

Print Friendly, PDF & Email

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Σπανός μετά τη συνάντηση του πρώτου γκρουπ των «μικρών» (Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα) με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Οσον αφορά όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, οι ομάδες ξεκαθάρισαν ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτές, αλλά οι «μεγάλες» ομάδες που κάνουν τα επεισόδια, ενώ συμφώνησαν να υπογράψουν την δέσμευση, η οποία δεν αποκλείεται να σταλεί στις ΠΑΕ την Πέμπτη (15/03), για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 31/03-01/04.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές έθεσαν επί τάπητος τόσο το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ όσο και το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (15/03) θα υπάρξει συνάντηση του κ. Βασιλειάδη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τη Λαμία, την ΑΕΛ και τον Λεβαδειακό, ενώ την Παρασκευή (16/03) ο Υφυπουργός θα δει εκπροσώπους της Κασσιόπης και του Πλατανιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Μας ζήτησε ο κ. Βασιλειάδης τις απόψεις μας πάνω σε κάποιες προτάσεις για την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα και δεν υπήρχε αντίρρηση γιατί οι ομάδες που ήμασταν σήμερα εδώ δεν δημιουργούμε προβλήματα. Οι ομάδες που δημιουργούν προβλήματα να υφίστανται και τις συνέπειες. Είμαστε όλοι κατά της διακοπής γιατί έχουμε και οικονομικά προβλήματα.

Συζητήσαμε και κάποια πράγματα και για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά. Οι ομάδες που βρεθήκαμε εδώ δεν δημιουργούμε προβλήματα. Επιτέλους οι μεγάλες ομάδες να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τα ζητήματα για να πάμε μπροστά. Δεν πιστεύω σε αδιέξοδα: Αδικούμε την εικόνα του ποδοσφαίρου. Πρέπει οι παράγοντες να έχουμε αυτοσυγκράτηση και αν το καταφέρουμε και έχουμε ειλικρίνεια, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Σήμερα 6 ομάδες ακούσαμε όσα μας ανέλυσε ο Υπουργός και δεν έχουμε αντίρρηση. Δεν προκαλούμε εμείς θέματα. Όσα πρέπει να κάνουμε σε συνεργασία με ΕΠΟ και FIFA ήμασταν όλοι εδώ πρόθυμοι να το κάνουμε. Το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν μπορώ να το πω.

Προέχει να λυθούν τα προβλήματα με τις πειθαρχικές κλησεις και να είναι ξεκάθαρος ο βαθμολογικός πινακας. Δεν μου άρεσε η απόφαση στη 1.10 τη νύχτα. Δεν μπορείς να ξεκινάς να παίξεις ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο και πέντε πόντους πίσω και τελικά να παίζεις με κόσμο και στο μείον 2. Η συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε να είναι -3 και το παιχνίδι να το χάσει ο ΠΑΟΚ ή επανάληψη του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Σαν Έλληνας πολίτης και σαν παράγοντας δεν συμφωνώ.

Το όπλο δεν μου άρεσε οπτικά. Υπάρχουν όμως πολλά κρυμμένα όπλα και τα έχουμε δει σε επιθέσεις με διαιτητές, σε συναδέλφους σας. Ο κ. Σαββίδης είναι μεγάλος επιχειρηματίας. Όπως και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης έχουν φρουρά και όπλα: το ξέρουμε όλοι. Έχουμε βρεθεί όλοι σε τέτοια θέση. Να μπούμε σε γήπεδο και δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Κανείς δεν ξέρει τι πίεση τραβάει ένας παράγοντας. Δεν ευλογώ τα γένια μου, δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Δεν είναι σωστή η συμπεριφορά, πρέπει να έχουμε αυτοσυγκράτηση και να βγάζουμε το σωστό παράδειγμα προς τα έξω».