Ολυμπιακός: ”Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με ατζέντα να δημιουργήσει επεισόδια”

Print Friendly, PDF & Email

Εκδικάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η έφεση του Ολυμπιακού που αφορά την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως, για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο δικηγόρος της ομάδας του Πειραιά, Ιωάννης Χατζησαββάογλου αφού έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατασκευή τιμωρίας» από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ, υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με στόχο να δημιουργήσει επεισόδια.

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια ρώτησε τον δικηγόρο του Ολυμπιακού:

«Γιατί είχατε κλείσει την πόρτα από όπου έμπαιναν οι αποστολές και μάλιστα κατά παράβαση των συμφωνηθέντων»;

Ο δικηγόρος των Πειραιωτών απάντησε:

«Η πόρτα ήταν σε στάδιο επισκευής και δεν πρόλαβαν οι τεχνικοί να την επισκευάσουν. Αν υπήρχαν υπόγειες σκέψεις για επεισόδια, γιατί να γίνουν σε κοινή θέα; Θα γίνονταν σε άλλους χώρους που δεν βλέπει κανείς».

Εκεί παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής:

«Μα παίζετε με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών; Εδώ γράφει ότι τους λέγανε χυδαίες κουβέντες»!

Ο Γιάννης Χατζησαββάογλου είπε σε εκείνο το σημείο:

«Ήταν χαλασμένη η πόρτα κύριε πρόεδρε. Ο ΠΑΟΚ ήταν που κατέβηκε με ατζέντα να δημιουργηθούν επεισόδια. Υπάρχουν αναφορές ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλι»!

Κατά τ’ άλλα, η υπερασπιστική γραμμή των «ερυθρολεύκων» ήταν πανομοιότυπη με την δίκη σε πρώτο βαθμό, ζητώντας δηλαδή να μην ληφθεί υπόψη ο τραυματισμός αστυνομικού που αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας:

«Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου είναι μια πρωτοφανής κατασκευή. Τιμωρούμαστε για στοιχεία που δεν αναφέρονται στα δύο κύρια αποδεικτικά μέσα (σ.σ. φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή).

Ο αστυνομικός διευθυντής φώναξε τον παρατηρητή και του είπε για τον τραυματισμό αστυνομικού. Είναι κατά δήλωσή του αστυνομικού διευθυντή, δεν το είδε ο παρατηρητής με τις δικές του αισθήσεις.

Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας για γεγονός που δεν αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή. Δεν μπορεί ο παρατηρητής να μνημονεύει γεγονός που δεν παρατήρησε, δεν διαπίστωσε ο ίδιος. Δεν πρέπει να λάβετε καν υπόψη την αναφορά του. Ο τραυματισμός είναι ως μη γενόμενος», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος των Πειραιωτών.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Ιωάννης Χατζησαββάογλου, στο τέλος της εκδίκασης, ζήτησε να εκδοθεί απόφαση άμεσα και από το προεδρείο της Εφέσεων αφού του επισημάνθηκε ότι δεν έχει προσκόμισει τις εκθέσεις των αξιωματούχων του ντέρμπι, του δόθηκε… διορία δύο ωρών για υπόμνημα και συγκεκριμένα μέχρι τις 18.00, μαζί με τις εκθέσεις με την προοπτική η απόφαση να εκδοθεί την Παρασκευή 13/12.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή