ΟΣΦΠ: “Τα επεισόδια είναι ευθύνη λανθασμένου χειρισμού της αστυνομίας”

Print Friendly, PDF & Email

Στην αστυνομία επέρριψε ευθύνες η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια που προηγήθηκαν του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έξω από το Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός απολογήθηκε την Παρασκευή (10/1) στην πειθαρχική επιτροπή της Super League για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας υπήρξε και τραυματισμός αστυνομικού.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ τα επεισόδια δεν έγιναν σε χώρο ευθύνης του Ολυμπιακού, σημειώνοντας πως σημειώθηκαν μεταξύ των δύο πάρκινγκ του Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου κατέθεσε ένσταση “άκυρης κλήσης”.

Ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος ανέφερε:

“Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν λόγω λανθασμένου χειρισμού της αστυνομίας. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει πρώτα η αποστολή του Παναθηναϊκού στις 17:45 και μετά από περίπου 10 λεπτά εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν έγινε όμως αυτό, αλλά το αντίθετο.

Έξω από το γήπεδο είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν 200 φίλαθλοί μας που θα εμψύχωναν την αποστολή. Η αστυνομία ωστόσο δεν επέτρεψε να πλησιάσουν στην είσοδο του σταδίου και τότε δημιουργήθηκε η ένταση που κράτησε για 5-6 λεπτά. Ήταν λάθος της αστυνομίας, δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί. Διαφορετικά δεν θα είχε συμβεί τίποτα”.

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας. Υπενθυμίζεται πως μετά τη δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος συμπεριέλαβε και το άρθρο 15 4β, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή