Ομάδες Serie A: ”Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τον ρατσισμό”

Print Friendly, PDF & Email

Με κοινή ανακοίνωση τους οι ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος αναφέρονται στο πρόβλημα του ρατσισμού και στην κοινή δράση από εδώ και πέρα, με πιο σκληρούς νόμους.

Η κοινή ανακοίνωση των 20 ομάδων αναφέρει τα εξής.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τον ρατσισμό στα ιταλικά γήπεδα και ότι δεν το αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και τη φετινή σεζόν, οι εικόνες του ποδοσφαίρου μας, στις οποίες αρκετοί ποδοσφαιριστές υπήρξαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας παντού σχόλια και συζητήσεις. Είναι λόγος για να είμαστε οργισμένοι, είναι λόγος για να ντρεπόμαστε όλοι μας.

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, κανείς δεν πρέπει να δέχεται ποτέ επιθέσεις ρατσιστικής φύσης. Δεν γίνεται να παραμείνουμε σε παθητικό ρόλο και να περιμένουμε ότι όλο αυτό θα σταματήσει.

Με πρωτοβουλία των κλαμπ, τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τη Lega Serie A, την ομοσπονδία και διεθνείς οργανώσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε και θα εξαφανίσουμε αυτό το πρόβλημα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Εμείς, τα κλαμπ που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, είμαστε ενωμένοι από την επιθυμία για σοβαρές αλλαγές και η Lega Serie A εξέφρασε την πρόθεση της να καθοδηγήσει αυτές τις προσπάθειες μέσω μιας σταθερής και πλήρους αντιρατσιστικής πολιτικής στη Serie A, με νέους νόμους και κανονισμούς, πιο σοβαρούς, μαζί με ένα πλάνο ευαισθητοποίησης για όλους όσοι ασχολούνται με αυτό το άθλημα.

Δεν έχουμε, πλέον, χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να δράσουμε ενωμένοι με ταχύτητα και αποφασιστικότητα και έτσι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η συνεισφορά και η υποστήριξη όλων σας, εσάς των οπαδών των ομάδων μας και του ιταλικού ποδοσφαίρου, θα είναι καθοριστική σε αυτή την προσπάθεια ζωτικής σημασίας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή