Ο Ηρακλής ζητάει από την ΕΠΟ να παρέμβει για τους «ποδοσφαιρικούς» πιστωτές

Print Friendly, PDF & Email

Με δεδομένο ότι η τροπολογία θεσμικής προστασίας δεν έχει καμία αναδρομική ισχύ, ως προς τους «ποδοσφαιρικούς» πιστωτές και η νέα ΠΑΕ υποχρεούται να εξυπηρετήσει τις δόσεις αποπληρωμής όσων (αυτής της κατηγορίας) έχουν δικαστικές αποφάσεις στα χέρια τους, τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με όλους όσοι εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, ο επίσημος Ηρακλής έχει ήδη καταθέσει αίτημα προς την ΕΠΟ, μέσω του οποίου ζητά να εναρμονιστεί με τις επιταγές της νέας νομοθετικής ρύθμισης και να αναγκάσει, μέσω παρέμβασής της και τους «ποδοσφαιρικούς» πιστωτές να αναμένουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, πριν απαιτήσουν την αποπληρωμή των επιδικασμένων δόσεων.

Αν και εφόσον η Ομοσπονδία αποδεχθεί το «κυανόλευκο» αίτημα, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες θα καθιστούν αμέσως απαιτητό το συνολικό ποσό οφειλής προς πρώην ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, όπως ο Λουκίνας, ούτε σε αφαιρέσεις βαθμών.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι κυρώσεις θα επιβληθούν κανονικά, εφόσον ο μεγαλομέτοχος ανακοίνωσε ότι θέλει χρόνο για να μπει στη διαδικασία αποπληρωμής.

Ηρακλής: «Οικονομική ασφυξία στην ομάδα»

Στο μεταξύ η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως τα χρέη από την προηγούμενη διοίκηση του Παπαθανασάκη ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 500.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέα.

Οι «κυανόλευκοι» αυτήν την στιγμή έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μόνο υποχρεώσεις της τρέχουσας σεζόν και θα ζητούν την κατανόηση του Λουκίνα και των υπόλοιπων 11 πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας, που έχουν κινηθεί δικαστικά κατά του Γηραιού, προκειμένου να τεθεί ένα βιώσιμο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών για την ΠΑΕ Ηρακλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το θέμα του πρώην ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ, Ιωάννη Λουκίνα και των έντεκα επίσης πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας οι οποίοι πρόσφατα προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ με την παρακάτω ανακοίνωση -τοποθέτηση θα ήθελε να ενημερώσει του φιλάθλους της ομάδας και το φίλαθλο κοινό.

Ο κύριος Αθανάσιος Παπαδόπουλος από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και σήμερα προσπαθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο να αντεπεξέλθει στις εν γένει οικονομικές υποχρεώσεις της.

Αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε ο λογαριασμός κάλυψης του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανάλωση του κεφαλαίου και αυτή τη στιγμή ο παραπάνω λογαριασμός να έχει μηδενικό υπόλοιπο.

Παρ’ όλα αυτά όμως πρόσφατα εμφανίστηκαν κρούσματα όπως για παράδειγμα του Ιωάννη Λουκίνα όπως επίσης και έντεκα πρώην ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ οι οποίοι προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αλλά και των υπολοίπων πρώην ποδοσφαιριστών και προπονητών οι οποίοι προαλείφονται να ασκήσουν τα ίδια μέτρα εναντίον της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ με αποτέλεσμα να εμφανιστεί οικονομική ασφυξία στην ομάδα.

Το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων μόνο προς τους πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές από προηγούμενες διοικήσεις χωρίς οποιοδήποτε ευθύνη ή υπαιτιότητα του κύριου Παπαδόπουλου ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 500.000 ευρώ κρίνεται άμεσα καταβλητέο και το υπόλοιπο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Κατόπιν τούτου η διοίκηση του Αθανασίου Παπαδοπούλου αποφάσισε ότι πρωταρχικός σκοπός της ομάδας είναι να καλυφθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και εν γένει όλους τους εργαζόμενους η οποίοι απασχολούνται και εργάζονται στην ομάδα.

Αυτό θα γίνει ώστε η διοίκηση Παπαδόπουλου να μην ακολουθήσει τα παραδείγματα παλαιότερων διοικήσεων του Ηρακλή οι οποίες διοίκησαν την ομάδα αλλά στο τέλος την άφησαν υπερχρεωμένη.

Άμεσος και αποκλειστικός σκοπός της διοίκησης είναι η ομαλή πορεία της ομάδος ως τη λήξη του πρωταθλήματος.

Εκτός τούτου πρωταρχικός σκοπός της ομάδας είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις της παλιάς ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να καλυφθούν σε χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα έχει τη δυνατότητα η διοίκηση να καλύψει αυτές και σε βάθος χρόνου η πληρωμή αυτών να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της.

Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της διοίκησης να γίνει πρόταση σε όλους τους πρώην ποδοσφαιριστές και λοιπούς της παλιάς ΠΑΕ ώστε να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς αυτούς αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδος ώστε η πληρωμή των ποσών αυτών να γίνει μέσα στα πλαίσια της δυνατότητας για κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά οι οικονομικές υποχρεώσεις ώστε όλη η υπόθεση να λάβει ονοματεπώνυμο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Παπαδόπουλος».

Πηγή: bluearena.gr