Ο Νταμπίζας ανακοίνωσε ότι για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει… Άγιος Βασίλης

Print Friendly, PDF & Email

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ –

Οι ελάχιστοι που ανέμεναν κάποιο σπουδαίο δώρο από τον Santa για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, καλό θα είναι να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο απώτερο μέλλον όταν ο σύλλογος θα βρεθεί ξανά στην θέση που του αρμόζει εντός μα κυρίως εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

«Αρμενάκας και τέλος», ήταν τα λόγια του Νίκου Νταμπίζα στην συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησε το Σάββατο (29/12/2018), προκειμένου να ενημερώσει το «πράσινο» κοινό για το που βαδίζει ο σύλλογος και ποιο το πλάνο που έχει χαραχθεί από την ομάδα ανθρώπων που «τρέχει» το αγωνιστικό τμήμα από το καλοκαίρι σε συνεργασία με την διοίκηση.

Δεν είναι παράλογο ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού να μην θέλει να αναλωθεί σε συζητήσεις για τα διοικητικά δρώμενα, δεν είναι ο ρόλος του αυτός άλλωστε, ούτε πρόκειται για το καθ’ ύλην αρμόδιο άτομο που θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στους δημοσιογράφους και κατ΄ επέκταση στους φίλους της ομάδας που ακόμη περιμένουν να μάθουν νεότερα για την εμπλοκή του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην ΠΑΕ. Και όπως φαίνεται θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην αναμονή αφού ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας είναι εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα, την ίδια στιγμή που ρουμανικό δημοσίευμα τον θέλει έτοιμο να αγοράζει το πακέτο των μετοχών της Ντιναμό Βουκουρεστίου(!).

«Αρμενάκας και τέλος» λοιπόν για το Τριφύλλι, όπως τόνισε κατηγορηματικά ο Νταμπίζας, βάζοντας τέλος στα μεταγραφικά σενάρια, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως το πλάνο που θέλει προώθηση νεαρών παικτών από την Ακαδημία θα συνεχιστεί κανονικά καθώς κρίνεται μέχρι στιγμής επιτυχημένο δεδομένων των συνθηκών.

Καμία αντίρρηση σε όλα αυτά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς από ποιο σημείο εκίνησε ο σύλλογος την εφετινή σεζόν και που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Μόνο που οι φίλοι της ομάδας πέραν των σχεδίων για το αγωνιστικό τμήμα, δικαιούνται να μάθουν το τι μέλει γενέσθαι και σε διοικητικό επίπεδο.

Για ποιον λόγο εκφράστηκε τόσο μεγάλη σιγουριά από τους ανθρώπους του συλλόγου πως οι συζητήσεις με τον Παϊρότζ θα είχαν ευτυχή κατάληξη; Ποια ήταν η αιτία που οδηγήθηκαν όπως φαίνεται σε αδιέξοδο; Tι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής, δεδομένου ότι ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού έχει δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά ηνία του συλλόγου; H κατάσταση θα παραμείνει ως έχει μέχρι να βρεθεί ο επόμενος υποψήφιος διάδοχος για να αναλάβει την ΠΑΕ;

Και εφόσον τίποτε δεν διαφοροποιηθεί ο κ. Αλαφούζος είναι διατεθειμένος να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια στο αγωνιστικό τμήμα ή θα συνεχιστούν οι άκρως μνημονιακές πολιτικές οι οποίες μπορεί να συμβάλουν από την μια στην «τακτοποίηση» των δημοσιονομικών του συλλόγου, ωστόσο από την άλλη πλευρά υποβοηθούν το μεγάλωμα της «ψαλίδας» που χωρίζει το Τριφύλλι από τις έτερες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος;

Καλές οι επενδύσεις στις ακαδημίες, η ενίσχυση του κορμού με το ελληνικό στοιχείο και η στήριξη σε παίκτες που έχουν προοπτική και μεγάλη μεταπωλητική αξία. Ωστόσο όπως είναι γνωστό σε όλο το φάσμα της κοινωνίας το χρήμα κινεί τα πάντα και το ίδιο ισχύει και στον χώρο του ποδοσφαίρου που αποτελεί μια μικρογραφία αυτής.

Το «οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται» έχει μια βάση εν μέρει, ειδικά αν υπάρχουν τα σωστά άτομα που γνωρίζουν την… τέχνη. Ωστόσο είναι επίσης κοινά αποδεκτό πως η ποιότητα και η αντοχή του οικοδομήματος εξαρτάται από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει κανείς.

Προκειμένου λοιπόν να γνωρίζουν οι οπαδοί του συλλόγου που θα βαδίσει αυτός στο εξής, καλό θα είναι πέραν από την ενημέρωση που ορθώς έγινε για τα αγωνιστικά θέματα, να υπάρξει κάποια στιγμή από επίσημα χείλη και μια συνέντευξη Τύπου που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο το διοικητικό κομμάτι.

Για να πάψουν κάποιοι να εξακολουθούν να ονειρεύονται τον Μπακασέτα και τον Μαυροπάνο το καλοκαίρι και να πάρουν απόφαση πως η ομάδα θα πορευτεί με ότι έχει και όπου την βγάλει ο δρόμος….

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή