Ο Ολυμπιονίκης Κόλιν Τζάκσον παραδέχθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Print Friendly, PDF & Email

Ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς αθλητές των τελευταίων ετών μιλώντας σε εκπομπή της Σουηδικής τηλεόρασης παραδέχθηκε ανοικτά πως είναι γκέι

Είχε μία σπουδαία καριέρα κατακτώντας μεταξύ άλλων ασημένιο μετάλλιο sta 110μ. με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεκάδες άλλες διακρίσεις.

Μαζί με την καριέρα του όμως εκτοξεύονταν και οι φήμες που αφορούσαν την προσωπική του ζωή με τον ίδιο να αναγκάζεται δημοσίως στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας να βγει και να διαψεύσει ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Τώρα όμως ο Κόλιν Τζάκσον, έχοντας αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση κι έχοντας το ρόλο του σχολιαστή στο BBC, αποφάσισε να… διαψεύσει τον εαυτό του και να περάσει ίσως το πιο δύσκολο εμπόδιο που του είχε τύχει στην καριέρα του.

Δεν το έκανε όμως στο BBC, ούτε σε κάποιο άλλο μέσο της πατρίδας του, αλλά σε μια εκπομπή της Σουηδικής τηλεόρασης την οποία παρουσιάζουν δύο πρώην πρωταθλητές του στίβου η άλτρια του ύψος Κάισα Μπέργκμβιστ κι ο άλτης του μήκους Πέτερ Χέγκστορμ…

«Αποφάσισα να το αποκαλύψω σε εσάς γιατί απλά η εκπομπή ήθελε να δείξει πόσο πολύ με επηρέασε αυτό το ζήτημα προσωπικά, σαν αθλητή κι όχι με την σκανδαλοθηρική έννοια», είπε ο Τζάκσον μιλώντας στους παρουσιαστές, αλλά την ίδια ώρα οι συμπατριώτες του θυμήθηκαν τις διαψεύσεις του ιδίου το 2006 όταν η εφημερίδα News of the World είχε δημοσιεύσει μια συνέντευξη με υπεύθυνο ασφαλείας αεροπορικών πτήσεων ο οποίος αποκάλυψε ότι είχαν σχέση.

Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, ωστόσο όπως αποκάλυψε την ίδια ημέρα είπε την αλήθεια στους γονείς του, οι οποίοι τον στήριξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Την ίδια άρνηση είχε εκφράσει και το 2008 στην εφημερίδα Voice λέγοντας όμως πως «πλέον είμαστε στον 21ο αιώνα και δεν νομίζει ότι ασχολείται κανείς με το αν κάποιος είναι γκέι».

Τελικά του πήρε κάποια χρόνια ακόμη, αλλά στο φινάλε το παραδέχθηκε…

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή