Ο Σλούκας δεν άγγιξε πανό για τον Κεμάλ, σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Στην Τουρκία τιμούν την Κυριακή (10/11) την 81η επέτειο από το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Στο παιχνίδι λοιπόν της Φενέρ με την Μπεσίκτας για το τουρκικό πρωτάθλημα μπάσκετ, οι παίκτης της Φενέρ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα πανό αφιερωμένο στον ιδρυτή του τουρκικού κράτους.

Ολοι οι παίκτες κρατούσαν το πανό εκτός από έναν. Ο Κώστας Σλούκας προτίμησε να μην το αγγίξει βάζοντας τα χέρια του πίσω από την πλάτη.

Η κίνηση του Σλούκα δεν άρεσε στους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι κάτω από το σχετικό βίντεο στο προφίλ της ομάδας στο twitter κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά. Κάποιοι μάλιστα του λένε να φύγει από την τουρκική ομάδα!

Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και επ’ αυτού τοποθετήθηκε και ο Τούρκος σέντερ Σεμίχ Ερντέν αναρτώντας σκληρό σχόλιο στο twitter: «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο».

Ο Έλληνας γκαρντ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρ, είπε σχετικά: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Παρακάτω μερικά από τα σχόλια Τούρκων στα social media:

«Οι πρόγονοί του κολύμπησαν καλά τότε. Ήταν κρύο το νερό»

«Ο παππούς του Σλούκα, πιστεύω πως επέπλεε στη θάλασσα»

«Είναι απαράδεκτο που ο Σλούκας δεν κράτησε το πανό. Εκτός ομάδας και πρόστιμο τώρα»

«Δεν μπορώ να αποδεκτώ πλέον τον Σλούκα»

«Οργανώστε μια συνέντευξη τύπου και ας μας εξηγήσει ο Σλούκας γιατί το έκανε. Θέλει να αλλάξει και να μπει στο κολυμβητικό τμήμα;»

«Το συμβόλαιο του Σλούκα πρέπει να τερματιστεί τώρα και να φύγει. Αν δεν θέλει να κρατάει αυτό το πανό, ας μην έρχεται σ’ αυτή τη χώρα να τρώει ψωμί»

«Ξέρω πως ο πόνος σου είναι μεγάλος αλλά όσο ζεις σ’ αυτή τη χώρα, θα το αντιμετωπίζεις. Δεν μπορεία να ξεφίγεις από την ιστορία»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή