“Ο Φριτζ έκρινε ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των παικτών”

Print Friendly, PDF & Email

Πολύ καλές διαιτησίες είχαμε στην 25η αγωνιστική της Super League, σύμφωνα με τους κριτές του Master Ref, Κώστα Ακρίδα, Ηρακλή Τσίκινη και Ναούμ Μιντιούρη.

Σύμφωνα με τον κ. Μιντιούρη, ο Μάρκο Φριτζ, δεν αντιμετώπισε προβλήματα εντός αγωνιστικού χώρου, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό μέχρι και την οριστική διακοπή του. Απόφαση που πάρθηκε, από τη στιγμή που ο Γερμανός διαιτητής, θεώρησε ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Στο Αγρίνιο, ο Τσαμούρης, είχε γενικά πολύ καλή παρουσία, με εξαίρεση ένα λάθος του σε φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου δεν σφύριξε την παράβαση υπέρ του Παναιτωλικού.

Τέλος, στην Κρήτη, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, είχε μια πολύ καλή διαιτησία, “χωρίς να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίκινης.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (διακοπή), Διαιτητής: Φριτζ, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Χωρίς δύσκολες φάσεις και ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Φριτζ μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Σε αυτό συνετέλεσαν και οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι οποίοι δέχονταν αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις του.

Σωστά διέκοψε το παιχνίδι την πρώτη φορά και περίμενε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση προτού διατάξει τη συνέχιση του αγώνα.

Σωστή ήταν και η δεύτερη διακοπή, αφού εκτός από την εισβολή ορισμένων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχε ρίψη δακρυγόνων που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Δεν γνωρίζουμε αν ζήτησε εκκένωση του γηπέδου όταν μετά από περίπου 35-40 λεπτά βγήκε για να επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς θεώρησε ότι ακόμη υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και για το λόγο αυτό αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ντέρμπι.

Οι βοηθοί είχαν από ένα λάθος ο καθένας. Ο β’ βοηθός στο 45’+5′ έκοψε επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Μακέντα, υποδεικνύοντας τον λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Ο α’ βοηθός στο 45’+ 12′ άφησε επίθεση του Ολυμπιακού να εξελιχθεί, ενώ είχε προηγηθεί οφσάιντ του Φορτούνη”.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2, Διαιτητής: Τσαμούρης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Σωστός στην εφαρμογή κανονισμών, αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο ο Τσαμούρης. Ήταν κοντά στις φάσεις και έκανε μόνο ένα λάθος στη φάση του 37′.

Αντίθετα, ο α’ βοηθός έχει κάνει πάρα πολλά λάθη.

Στο 37′ ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι το οποίο δεν υπάρχει. Είναι φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο ωστόσο δεν δόθηκε.

Στο 49′ Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, διότι ο Άκπομ βάζει το χέρι και βγάζει τον Μιχάι εκτός τροχιάς. Οπότε σωστά σφυρίχτηκε φάουλ.

Στο 53′ σωστά δόθηκε το πέναλτι στον Παναιτωλικό, διότι ο Κρέσπο και έσπρωξε και κράτησε τον Ντίας.

Στο 61′ σωστά δεν μέτρησε γκολ του ΠΑΟΚ, αφού ο Μάτος βρίσκεται καθαρά σε θέση οφσάιντ.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1, Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Πολύ καλή η διαιτησία του Σέρβου. Δεν είχε καμία αμφισβητούμενη φάση σε ένα ήσυχο παιχνίδι”.

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 0-0, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Με λάθη η διαιτησία του Ζαχαριάδη στους ‘Ζωσιμάδες’.

Στο 22′ σε σέντρα που γίνεται μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, Μιχαήλ και Νούνιτς, διεκδικούν την μπάλα στον αέρα. Η επαφή του παίκτη των Ιωαννίνων με το χέρι στον αντίπαλό του, γίνεται στο κατέβασμα και αφού ο Νούνιτς δεν έχει βρει την μπάλα με το κεφάλι. Επομένως, ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση, σωστά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Στο 29′ σε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ, ο Αθανασιάδης χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του βρίσκει τον Γκοΐκοβιτς στο πρόσωπο και τον ρίχνει στο έδαφος. Υπάρχει παράβαση που δεν σφύριξε ο διαιτητής, ούτε και έλεγξε πειθαρχικά με κίτρινη κάρτα η οποία θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη.

Στο 74′ ο Νούνιτς βρίσκει με το χέρι το πρόσωπο του Κάργα. Υπάρχει παράβαση φάουλ που σωστά σφύριξε ο διαιτητής, όμως το χέρι που χρησιμοποίησε ο Νούνιτς ήταν περισσότερο για να παρεμποδίσει τον αντίπαλό του και όχι για να τον χτυπήσει. Επομένως δεν υπήρχε η δεύτερη κίτρινη κάρτα που έδειξε ο Ζαχαριάδης, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή”.

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Πανιώνιος-Ξάνθη 1-0, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Εύκολο έργο είχε ο Κομίνης στη Νέα Σμύρνη, με μια πού καλή διαιτησία σε έναν αγώνα που δεν είχε αμφισβητούμενες φάσεις”.

Βαθμολογία: 8,40.

Αγώνας: ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Πολύ καλός ο Διαμαντόπουλος στον πειθαρχικό τομέα, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, χωρίς να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής. Επίσης, “έπαιξε” πολλές φορές το πλεονέκτημα.

Οι βοηθοί ήταν πολύ καλοί και οι δύο και είχαν καλή συνεργασία με τον διαιτητή.

Στο 62′ στο πέναλτι που κερδίζει ο ΟΦΗ δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση χαμηλά, ωστόσο υπάρχει ένα κράτημα ψηλά με τα χέρια από τον Ανγκουά, ο οποίος πετάει κάτω τον Φερέιρα. Ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά και σωστά έδωσε το πέναλτι.

Στο 90′ στην αποβολή του Σακόρ με δεύτερη κίτρινη, θα μπορούσε ο διαιτητής να δείξει και απευθείας κόκκινη. Σωστά αποβάλλεται ο παίκτης του ΟΦΗ”.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 0-0, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Εξελίχθηκε ομαλά το παιχνίδι, χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις. Ο Παπαδόπουλος είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς και εύκολο έργο”.

Βαθμολογία: 8,30

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή