Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Τροχανάς

Print Friendly, PDF & Email

Φτωχότερη είναι από το βράδυ της Πέμπτης η οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς πενθεί την απώλεια του Μιχάλη Τροχανά.

Ο εκλιπών υπήρξε μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, όταν απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό μετοχών από το δίδυμο των Μελισσανίδη – Καρρά μέχρι να παραχωρήσει τις μετοχές του στην πολυεθνική Enic. Υπήρξε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999, ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας προτού φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, ο Τροχανάς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δις δραχμές. Οταν αποχώρησε, μεταβίβασε τις μετοχές στην Enic αντί 2,4 δις δραχμών σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.

Επί των ημερών του η ΑΕΚ κατέκτησε δύο κύπελλα Ελλάδας. Επίσης υπήρξε η αποχώρηση Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό και η απόκτηση του Νικολαϊδη από τον Απόλλωνα.

Η τελευταία του προσπάθεια του Μιχάλη Τροχανά να βρει λύσεις για την ΑΕΚ υπήρξε μέσω της κίνησης «Θεμέλιο 21», όπου κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες από την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία.

Ο Τροχανάς ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας και απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα. Ο Μιχάλης Τροχανάς θα φύγει με τη σημαία της ΑΕΚ, όπως ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες του.

Πηγή: enwsi.gr