Πέντε παρεμβάσεις της FIFA στην ΕΠΟ τους τελευταίους έξι μήνες

Print Friendly, PDF & Email

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (22/5) του Μπιορν Βασάλο η FIFA θα ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με την ΕΠΟ και αναμένεται να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες που έχει αποφασίσει να πάρει.

Σε όλη αυτήν τη σεζόν εκτός από όσα έλεγε στα Διοικητικά Συμβούλια ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, υπήρξαν πέντε παρεμβάσεις είτε από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είτε από την Επιτροπή Παρακολούθησης. Το SoccerPlus τις θυμίζει:

1) Απόλυση Τσαχειλίδη
Τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΠΟ αποφάσισε την απόλυση του μέλους της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη, για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Αστέριο Αντωνίου. Λίγες ημέρες μετά η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κρατούσε αποστάσεις από την απόφαση της ΕΠΟ θεωρώντας ότι παραβιάζει την ανεξαρτησία της ΚΕΔ.

2) Η πρώτη επιστολή της Σαμούρα
Με αφορμή το ίδιο θέμα, λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Φεβρουαρίου το 2019, εστάλη επιστολή με υπογραφή της Γενικής Γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, η οποία έλεγε ότι πλέον θα μπορεί να γίνει παύση μέλους της ΚΕΔ μόνο κατόπιν εισήγησης του προέδρου της, Μέλο Περέιρα.

3) Ξυλοδαρμός Τζήλου
Τον Δεκέμβριο του 2018 ο διεθνής διαιτητής, Θανάσης Τζήλος, πέφτει θύμα ενέδρας και ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του κάτι που οδήγησε εκτός των άλλων και στην αναβολή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική. Η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε ανακοίνωση στις 20 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

4) Η δεύτερη επιστολή της Σαμούρα
Τον Απρίλιο του 2019 διαβάστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, η οποία έλεγε ότι κυρίως στο θέμα της βίας αλλά και σε θέματα όπως οι χειραγωγημένοι αγώνες, η επικοινωνία και άλλα, έχει διαπιστωθεί μικρή πρόοδος και για αυτό θα εξεταστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για την ΕΠΟ.

5) Επίθεση στον Τσαμούρη
Στις αρχές Μαΐου, έπεσε θύμα επίθεσης από αγνώστους ένας ακόμη διαιτητής της Super League, ο Αλέξανδρος Τσαμούρης. Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA εξέδωσε και πάλι ανακοίνωση λέγοντας ότι τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή