Πέτρος Κόκκαλης: "Όταν χάναμε πρωταθλήματα δεν έφταιγαν οι κυβερνήσεις, αλλά η ομάδα"

Print Friendly, PDF & Email

Σε απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στη θέση του ειδικού συμβούλου τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας προχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ο πρώην ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που συνεργάστηκε με τη δημοτική παράταξη Μώραλη – Μαρινάκη, άφησε προσεκτικές αιχμές που αποδέκτη είχαν τόσο τον δήμαρχο Πειραιά όσο και τον διοικητικό ηγέτη της Πειραϊκής ΠΑΕ, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. «Κοντός ψαλμός αλληλούια» είπε χαρακτηριστικά γι’ αυτό το ενδεχόμενο, δίχως να αποκλείει για άλλη μια φορά τίποτα.

Ο κ. Κόκκαλης στηλίτευσε την πολιτικοποίηση της ποδοσφαιρικής αποτυχίας του Ολυμπιακού και στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος ασχολούνταν με την ΠΑΕ τα πρωταθλήματα χάνονταν λόγω κακής ομάδας.

«Ήμουν 15 χρόνια στον Ολυμπιακό και όταν χάναμε πρωταθλήματα δεν έφταιγαν οι κυβερνήσεις. Τα χάναμε επειδή δεν είχαμε καλή ομάδα».

«Δεν καταλαβαίνω τη μεταστροφή του Ολυμπιακού και δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια του εκβιασμού» σχολίασε για την ανυπόγραφη -όπως την χαρακτήρισε- ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που του ζητούσε την παραίτηση του σε περίπτωση που φλερτάρει πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

«Έλεγαν ότι ήταν η παράταξη ήταν υπερκομματική, αλλά αποφάσισαν να βάλουν απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε και συμπλήρωσε πως εκείνος δεν βλέπει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανέναν άλλον ως εχθρό. «Εγώ πρεσβεύω τη συνεργασία και το διάλογο. Όχι τον τσαμπουκά, την απολυταρχία και το σκεπτικό «αποφασίζω και διατάζω»».

Ως προς τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα κοινά του Δήμου, ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ότι «σπάνια ερχόταν. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε. Ωραίοι οι φοίνικες, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σχέση με το Δήμο». Ανέφερε όμως ότι συνεργάστηκε με τον εφοπλιστή προκειμένου να προμηθεύονται με φαγητό οι πρόσφυγες που ζούσαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις του λιμανιού την περίοδο έξαρσης της προσφυγικής κρίσης. «Αυτή ήταν η μόνη μου συνεργασία με τον κ. Μαρινάκη».

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν εκφράζεται από το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό συνδυασμό και γι αυτό αποχώρησε. Μάλιστα, τόνισε ότι είχε και προσωπική επικοινωνία με τον κ. Μώραλη, ο οποίος του είχε ζητήσει την παραίτησή του πριν βγει η επίμαχη ανακοίνωση και ο ίδιος αρνήθηκε να την καταθέσει. «Δεν έγιναν κοινωνός κάποιας συλλογικής διαδικασίας» είπε για το χρονικό διάστημα που συνεργαζόταν με την παράταξη «Πειραιάς Νικητής», ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν αισθάνεται ανεπιθύμητος στον Πειραιά.

«Δεν χωρούν φασίστες»

Σε ερώτημα του documentonews.gr για το κατά πόσο κατά την άποψή του η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή, δεν θέλησε να σχολιάσει, αρκούμενος μόνο να πει ότι «στους ανθρώπους που συνεργάζονται δεν χωρούν φασίστες».

ΠΗΓΗ: documentonews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here