Πέτσας: ''Μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από Μυτιλήνη και Χίο''

Print Friendly, PDF & Email

Για μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πάντως ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό θα προχωρήσει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, επεσήμανε ότι επιστρέφουν στις βάσεις τους οι αστυνομικοί στη Λέσβο, γιατί ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης στο νησί.

Είπε επιπλέον ότι αύριο Πέμπτη ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστού κέντρου και στη Χίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε εξάλλου πως «είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις» και επεσήμανε πως «δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ».

Σημείωσε, δε, πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αύριο Πέμπτη, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στα νησιά – κυρίως στη Λέσβο και τη Χίο – παραμένει τεταμένη, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία κλειστών δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: sputniknews