ΠΑΟΣΥ: “Επικίνδυνα, αν και τραγελαφικά τα επεισόδια στον Πειραιά”

Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση στον απόηχο των επεισοδίων, λίγο πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, με την Ομοσπονδία να καταγγέλλει «συνεχιζόμενη αδυναμία της πολιτείας να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της αθλητικής βίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα όσα επικίνδυνα, αν και τραγελαφικά επεισόδια, έλαβαν χώρα χθες στον Πειραιά, στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας «Super League», που είχαν ως αποτέλεσμα έναν ακόμα τραυματισμό συναδέλφου, μας καθιστούν για άλλη μια φορά μάρτυρες της συνεχιζόμενης αδυναμίας της πολιτείας να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της αθλητικής βίας, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της.

Δυστυχώς, οι ανησυχίες μας εξακολουθούν να υφίστανται, καθόσον η αναμενόμενη πρόοδος δεν προκύπτει σε κανένα επίπεδο. Ο «ακήρυχτος πόλεμος» συνεχίζεται και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι παραμένουν σε ρόλο παρατηρητή, αφού οι όποιες πρωτοβουλίες τους είναι κατώτερες των περιστάσεων και αναλώνονται σε νομοθετικές ρυθμίσεις επί μέρους ζητημάτων.

Η Ομοσπονδία μας, σε αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου η Κυβέρνηση προβαίνει στην προώθηση νέου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας των γηπέδων, με τη νέα δημόσια παρέμβασή της επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης των δραστικών μέτρων που έχουν προταθεί από το συνδικαλιστικό μας κίνημα τα προηγούμενα χρόνια, ως καταστάλαγμα μακράς υπηρεσιακής εμπειρίας και ανταλλαγής επιχειρημάτων σε διάφορες συναντήσεις και φόρουμ.

Ευελπιστούμε, τέλος, η νέα αθλητική Πολιτική Ηγεσία να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση εργασίας ώστε να λάβουν σάρκα και οστά οι προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνώντων. Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις ούτε οι ανέξοδες υποσχέσεις για γήπεδα χωρίς μπαχαλάκηδες. Απαιτείται ξεκάθαρη πολιτική με την Ελληνική Αστυνομία στο πραγματικό της έργο και όχι εγκλωβισμένη σε ρόλους που δεν της ανήκουν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή