Παπαθεοδώρου: ”H μονταζιέρα του Αυγενάκη παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
Print Friendly, PDF & Email

Μετά την κλήση του σε ακρόαση από τον Υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη  με αφορμή τη τοποθέτηση για ορισμένους διαιτητές στην τηλεοπτική εκπομπή «TOTAL FOOTBALL», ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου πήρε θέση μέσω της ιστοσελίδας ”sdna” τονίζοντας πως ”Οι ενέργειες του υφυπουργού παραπέμπουν σε επιτελείς ολοκληρωτικών καθεστώτων” ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση ” πολιτική δίωξη ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου”

Αναλυτικά ο δημοσιογράφος αναφέρει:

Το ζήσαμε κι αυτό στην Ελλάδα που οι δίκες για το «βρώμικο ποδόσφαιρο» δεν ξεκινούν γιατί… εξαφανίζονται κατηγορούμενοι και μάρτυρες.

Με κατεπείγον έγγραφό του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μου ζητά να δώσω εξηγήσεις για την κριτική και την άποψη που εξέφρασα στην εκπομπή Total Football του Open.

Συνιστά ξεκάθαρη στοχοποίηση και καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμισή μου, προσωπική και επαγγελματική, η -πρωτόγνωρη στα αθλητικά χρονικά- ενέργεια του υφυπουργού Αθλητισμού να με εγκαλέσει για τη φράση μου περί «bullying στους διαιτητές». Και φυσικά μόνον έτσι θα αντιμετωπιστεί. Στα δικαστήρια.

Διότι παρουσιάζει αποσπασματικά και παραποιημένα τα λεγόμενά μου, κάνοντας μία άθλια κοπτοραπτική στην τοποθέτησή μου στην κυριακάτικη τηλεοπτική εκπομπή του Open.

Αποσιωπά, δηλαδή, ο υφυπουργός και το επιτελείο του, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπραουδάκη (που συμπτωματικά διατηρούσε μέχρι πρότινος επαγγελματική σχέση με ΜΜΕ επιρροής Μαρινάκη) την σαφή απάντησή μου στο ερώτημα του παρουσιαστή Πάνου Βόγλη «το σωστό είναι να κάνει (σ.σ. η ΠΑΕ Παναθηναϊκός) bullying, Βασίλη Παπαθεοδώρου;».

«Όχι, βέβαια, δεν είναι το σωστό», είπα 12 δευτερόλεπτα αργότερα, συνεχίζοντας την ίδια συζήτηση.

Πιο κρυστάλλινα δεν γινόταν να τοποθετηθώ σχετικά με το αν υιοθετώ ή όχι τέτοιες πράξεις.

Η στάση μου απέναντι στα θλιβερά γεγονότα απέναντι σε διαιτητές, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αποδεικνύει τα πάντα.

Αυτό όμως «κόπηκε» στην «μονταζιέρα» του Αυγενάκη, ο οποίος με ενέργειες που παραπέμπτουν μόνο σε επιτελείς ολοκληρωτικών καθεστώτων αποφάσισε να… κόψει και να ράψει, να παραποιήσει και να αλλοιώσει, το πλήρες περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησης ενός αντιφρονούντα δημοσιογράφου ώστε να στοιχειοθετήσει τη δίωξή του!

Μία δίωξη που έχει καθαρά προσωπικά και πολιτικά (με την ευρεία έννοια του όρου και όχι, φυσικά, την κομματική) κίνητρα, αφού αφορά τις γνωστές πεποιθήσεις του δημοσιογράφου οι οποίες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις πρακτικές των στενών φίλων του υφυπουργού.

Αυτές, οι πεποιθήσεις μου, διώκονται και όχι μία λέξη (το «θέλουν» είναι απόλυτα ξεκάθαρο από την συγκεκριμένη πρόταση ότι έχει την έννοια του «επιζητούν») σε μία αποστροφή του λόγου μου η οποία σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίστηκε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο εντός 12 δευτερολέπτων. «Όχι βέβαια, δεν είναι το σωστό να τους κάνουν bullying». Αυτά τα δευτερόλεπτα που απέκρυψε ηθελημένα η «μονταζιέρα» του Αυγενάκη, που δούλεψε υπερωρίες, για να με συκοφαντήσει και να με λασπώσει, ικανοποιώντας έτσι τους καλούς φίλους του.

Σε συνέχεια ο δημοσιογράφος παραθέτει και το βίντεο με την τοποθέτηση που προκάλεσε την δίωξή του:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή