Παπαϊωάννου: “Θεωρώ πως η Super League 1 οδεύει προς οριστική διακοπή”

Print Friendly, PDF & Email

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού υποστηρίζοντας πως είναι πιθανή η οριστική διακοπή της Super League 1.

Μεταξύ άλλων ο διοικητικός ηγέτης της Λαμίας τόνισε:

– Μπορεί να υπάρξει επανέναρξη του πρωταθλήματος; Θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων την προσεχή Δευτέρα (30/3) για να αποφασίσετε τα περαιτέρω βήματα;

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκομαι κλεισμένος στο σπίτι. Δεν έχω πάει καθόλου στα γραφεία της ομάδας και η ενημέρωσή μου προέρχεται απ΄όσα διαβάζω στο Ίντερνετ. Η υγεία είναι πάνω απ΄όλα.

Σε μια τέτοια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Θεωρώ πως οδεύουμε προς οριστική διακοπή. Η γνώμη μου είναι πως η Super League θα πρέπει να λάβει την απόφαση και να προχωρήσει στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές ήδη έχουν συμπληρώσει πολλές ημέρες αποχής από παιχνίδια και προπονήσεις.

– Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η προοπτική μειώσεων των συμβολαίων των παικτών, λόγω της οικονομικής κρίσης που έρχεται στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο…

«Σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα. Θα είναι πολύ πιο φτωχό, όπως και η ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορεί ένας εργάτης να παλεύει να βρει μια δουλειά για 600- 700 ευρώ κι οι ομάδες να εξακολουθούν να πληρώνουν μεγάλα συμβόλαια στους παίκτες, όπως συνέβαινε προ κορωνοϊού, έστω κι αν το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή είναι διαφορετικό. Έτσι θα πάμε σε τρομερά μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές ανισότητες.

Εγώ σήμερα που μιλάμε παλεύω να κρατήσω με νύχια και με δόντια στην επιχείρησή μου τις θέσεις εργασίας και κάποιοι έρχονται και με ρωτάνε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι με μεταγραφές. Πλάκα κάνουμε;».

Για την πρόταση του Αλέξη Κούγια για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και αύξηση σε 16 των ομάδων της Super League.

«Δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημα, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν και καμία ομάδα. Έτσι όπως έφτασαν τα πράγματα είναι μια καλή λύση και είμαι κατ΄αρχήν θετικός.

Δεν είναι άσχημη σαν βάση ιδέας, σίγουρα όμως θέλει περαιτέρω κουβέντα και επεξεργασία».

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή