Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του προέδρου του Τυρνάβου για κλίκες και νταβατζήδες

Print Friendly, PDF & Email

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, για «στημένα» ποδοσφαιρικά ματς προκάλεσαν οι πρωτοφανείς καταγγελίες του προέδρου του Τυρνάβου, Γιώργου – Γιωρίκα Σαλτζίδη για τη στάση «μερίδας ποδοσφαιριστών της ομάδας του», «που είχαν ως αποτέλεσμα» να ηττηθεί ο Τύρναβος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ από τον Ολυμπιακό Αμπελιάς.

Ο κ. Σταμ. Δασκαλόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», παρενέβη παραγγέλνοντας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να ενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί, αν τελέσθηκαν αξιόποινες πράξεις, ποιες και από ποιους.

Υπενθυμίζεται πως με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Τυρνάβου 2005 είχε καταγγείλει τα εξής: ”Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ιστορική ομάδα του Τυρνάβου βρέθηκε ένα βήμα πριν την διάλυση.

Δεν βρέθηκε τυχαία εκεί. Κάποιοι την οδήγησαν σε αυτό το έσχατο σημείο. Την τελευταία στιγμή αναλάβαμε να τη σώσουμε και με μεγάλες οικονομικές θυσίες καταφέραμε να τη βάλουμε σε τροχιά ανόδου. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι συνέχισαν τη γνωστή τους τακτική. Γκρίνια, παραγοντισμός και βρώμικος πόλεμος. Γιατί;

Για να έχουν την ομάδα μικρή, στα δικά τους μέτρα και να την ελέγχουν με κλίκες και παρεούλες. Για να παριστάνουν τους παράγοντες χωρίς να βάζουν ευρώ, για να κάνουν τους νταβατζήδες του ποδοσφαίρου στην πόλη μας. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, αφού είδαν πως η λάσπη και η βρωμιά τους δε μας αγγίζουν, έπεισαν ποδοσφαιριστή να οργανώσει μια κλίκα στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος, πείθοντας συμπαίκτες του, να απαιτήσουν να προσλάβουμε προπονητή και γενικό αρχηγό φιλαράκια τους, έτσι ώστε να μετατρέψουν την ομάδα σε παρεούλα και να κάνουν ότι θέλουν. Παίκτες που έφυγαν από την ομάδα για λίγα ευρώ και για να τους φέρουμε πίσω μας ζητούσαν χιλιάδες ευρώ ο καθένας τους.

Απώτερος σκοπός τους να αναγκάσουν τον πρόεδρο και τη διοίκηση να παραιτηθούν, για να μπορέσουν να φέρουν τα φιλαράκια τους στην ομάδα και να κάνουν τα παιχνιδάκια τους για να τα οικονομάνε μαζί. Δε θα το επιτρέψουμε ποτέ. Ο Τύρναβος θα παραμείνει τίμιος και καθαρός και δε θα στηθεί σε κανέναν νταβατζή.

Η διοίκηση θα συνεχίσει για πολλά χρόνια και θα κάνει την ομάδα μεγάλη. Οι κλίκες ,οι νταβατζήδες, οι στημένοι και βρώμικοι θα πάνε σπίτια τους. Οι παίκτες που συνήργησαν σε αυτό το σχέδιο και προσπάθησαν να διαλύσουν την ομάδα, έθεσαν εαυτούς εκτός αυτής.

Ο αγώνας της περασμένης αγωνιστικής, όπου κάθισαν και έχασαν οργανωμένα, όπως κάποιοι είχαν προαναγγείλει πως θα γινόταν, ήταν ο τελευταίος τους. Η σημερινή προσπάθεια πραξικοπήματος που πάλι κάποιοι είχαν προαναγγείλει, ήταν η τελευταία τους πράξη στο ποδόσφαιρο της πόλης μας. Η διοίκηση, ο προπονητής και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν κανονικά το έργο τους. Η ομάδα θα συνεχίσει τίμια και καθαρά και θα βρει το δρόμο της”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την πλευρά τους με επιστολή που υπογράφουν οι αρχηγοί της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές είχαν απαντήσει τα εξής: “Σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως σαν μέλη της κοινωνίας του Τυρνάβου, της οποίας είμαστε όλοι αναπόσπαστα κομμάτια με τη δική μας αξιοπρέπεια και τη δική μας υπερηφάνεια νιώσαμε ντροπή, αγανάκτηση και απίστευτα προσβεβλημένοι διαβάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ομάδας. Το απαράδεκτο ύφος, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί και οι προσβλητικές αναφορές δεν ταιριάζουν σε άνθρωπο του αθλητισμού και προσβάλλουν ολόκληρο το σωματείο, αλλά και την πόλη του Τυρνάβου έναντι της κοινής γνώμης. Σχετικά με τα αναφερόμενα λίγες κουβέντες από εμάς, σταράτες και καθαρές:

Οι ευθύνες για την φετινή πορεία της ομάδας έχουν ονοματεπώνυμα. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να γίνουμε το άλλοθι και το εξιλαστήριο θύμα κανενός.

Είναι ντροπή να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για «στησίματα» και «κλίκες» σε βάρος παικτών που είμαστε ταυτόχρονα εργαζόμενοι οικογενειάρχες και επαγγελματίες. Αναμένουμε τα στοιχεία που στηρίζουν τις κατηγορίες. Αν δεν εμφανιστούν μιλάμε για κοινές συκοφαντίες.

Την περασμένη Τρίτη, όταν οι παραπάνω κατηγορίες εκτοξεύτηκαν από τον πρόεδρο στα αποδυτήρια ενώπιον όλης της ομάδας, εμείς μαζί με άλλους συμπαίκτες μας, αισθανόμενοι ότι μας πνίγει το άδικο και ότι δεν αξίζουμε τέτοιας μεταχείρισης, αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού πρώτα ο αρχηγός της ομάδας κάλεσε τον πρόεδρο να ξανασκεφτεί καλά όσα λέει και να αναθεωρήσει τη στάση του. Αν η ευθιξία και η αξιοπρέπεια, μας μετατρέπουν σε «αντάρτες» και «πραξικοπηματίες», ας το κρίνει ο κάθε αναγνώστης.

Όσον αφορά τα περί «νταβατζήδων» εμείς δηλώνουμε πλήρη άγνοια, μάλλον όσοι τους επικαλούνται θα έπρεπε να ψάξουν καλύτερα στο δικό τους περιβάλλον.
Την αιτία της φετινής πορείας της ομάδας θα έπρεπε να την αναζητήσει κανείς στις συνεχείς, εξώφθαλμες και ανοίκειες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από την αρχή της χρονιάς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε παίκτες και προπονητές.

Εξυπακούεται ότι μετά τα όσα έχουν γίνει, και τις προσβολές που έχουμε δεχτεί και μάλιστα δημόσια, δεν υπάρχει περιθώριο συνύπαρξής μας στην ομάδα με τον συγκεκριμένο πρόεδρο. Θέλουμε να μάθουμε κατά πόσον οι απόψεις του απηχούν και την άποψη των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.”

Πηγή: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή