Παρασκήνιο με πιέσεις και ευσεβείς πόθους για να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση

Print Friendly, PDF & Email

Εντονο παρασκήνιο υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων το οποίο δεν αφορά τη Super League και τη Super League 2 αλλά τις ομάδες που αγωνίζονται σήμερα στη Γ εθνική και βλέπουν ότι έχουν πολλές πιθανότητες να ανέβουν κατηγορία.

Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση οι ομάδες αυτές ουσιαστικά αντί να πάνε στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα που θα ήταν η Football League θα πάνε σε μία νέα Football League που θα είναι το τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα που είναι σήμερα η Γ’ εθνική.

Με άλλα λόγια δημιουργείται μία καινούρια κατηγορία και οι ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική είναι σαν να προβιβάζονται σε μία νέα «Γ’ Εθνική».

Αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα, όπως με το εξώδικό που είχαν στείλει 12 ομάδες στην ΕΠΟ και στον υφυπουργό Αθλητισμού, είναι ότι κάποια σωματεία βλέποντας ότι η μεν ΕΠΟ έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δεν έχει νομοθετήσει, επιχειρούν να πιέσουν πολιτικά ώστε η αναδιάρθρωση να μην ισχύσει και να παραμείνει η Football League όπως είναι φέτος, δηλαδή ως η δεύτερη εθνική επαγγελματική κατηγορία.

Βέβαια, επειδή η αναδιάρθρωση βασίστηκε σε ένα ολόκληρο σχέδιο που προέβλεπε τη μείωση του αριθμού των επαγγελματικών ομάδων και συνδέθηκε με την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων επτά ΠΑΕ της Super League από την ΕΡΤ οι προσπάθειες αυτές αναμένεται να αποβούν άκαρπες και σύντομα ίσως υπάρξουν νεότερα για το οριστικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης και ως προς τη νομική της μορφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here