Περέιρα: «VAR και GLT θα βελτιώσουν το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της επισημοποιεί τη χρήση της τεχνολογίας VAR για πρώτη φορά σε αγώνα ελληνικής διοργάνωσης και συγκεκριμένα στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς τόσο οι υποδομές του ΟΑΚΑ όσο και ο πάροχος τεχνολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πιστοποιήθηκαν από τη FIFA.

Με δήλωσή του ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, καλωσορίζει την εισαγωγή του VAR και της Goal Line Technology στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως αμφότερες οι τεχνολογίες εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας της Ελληνικής διαιτησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ορόσημο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής διαιτησίας αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος 2019.

Μετά από έγκριση της F.I.F.A. και του I.F.A.B., στον αυριανό τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υπηρεσία Video Assistant Referee, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι τεχνικές δοκιμές και οι τεχνολογικές προσαρμογές των παρόχων με το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Κατόπιν αυτών, τόσο οι υποδομές του Ο.Α.Κ.Α., όσο και ο πάροχος τεχνολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν πιστοποιηθεί επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής. Αντιστοίχως πιστοποιημένοι είναι και η διαιτητική ομάδα και οι διαιτητές V.A.R. του τελικού.

Στον τελικό θα τεθεί στη διάθεση των αξιωματούχων αγώνα και η τεχνολογία Goal Line Technology, για την οποία υπάρχουν επίσης οι αντίστοιχες διεθνείς πιστοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα δήλωσε σχετικά:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καλωσορίζει την έναρξη της χρήσης των συστημάτων V.A.R. και G.L.T. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, που συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αξιοπιστία της διαιτησίας και των επαγγελματικών διοργανώσεων και την επιβολή της αλήθειας στο αθλητικό αποτέλεσμα.

Εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο υποδομής για την εφαρμογή του συστήματος στους αγώνες υψηλού επιπέδου, εκπληρώνοντας πλήρως τις απαιτήσεις της F.I.F.A. και της I.F.A.B.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συμβολής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση και του έργου των Ελλήνων διαιτητών κι εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό σχεδιασμό για την βελτίωση της ποιότητας της Ελληνικής διαιτησίας».

Πάροχοι τεχνολογίας της Ε.Π.Ο. για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος είναι οι εταιρείες inDigital/mediaPro (V.A.R) και Hawk-Eye (G.L.T.), ενώ από πλευράς Ε.Π.Ο. την προετοιμασία, συντονισμό και υλοποίηση του έργου επιμελήθηκαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Χολέβας (V.A.R. project manager) και Μιχάλης Κουκουλάκης (V.A.R. referee manager)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here