Περνάει από την Ε.Ε της ΕΠΟ και καταργείται η αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια

Print Friendly, PDF & Email

Η πρόταση που έγινε από την Σούπερ Λίγκα φαίνεται πως υιοθετείται από την ΕΠΟ κι έτσι στον κανονισμό που θα περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ερχόμενης Πέμπτης, όλες οι περιπτώσεις αφαίρεσης βαθμών απαλείφονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna αυτές θα είναι οι ποινές για τις ομάδες:

-Για τα  απρεπή συνθήματα και τους δείκτες λέιζερ θα επιβάλλεται χρηματική ποινή από δύο 2.000 ευρώ έως 30.000,00 ευρώ, ενώ για πυρσούς, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα  χρηματική ποινή ύψους 2.000 έως 50.000 ευρώ.

-Όσον αφορά τις ρίψεις αντικειμένων «εάν μετά την επανέναρξη του αγώνα επαναληφθεί ρίψη αντικειμένων και υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, τιμωρείται με χρηματική ποινή 120.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές  μία (αντί για δύο)  έως τρεις αγωνιστικές.

-Σε περίπτωση που υπάρξει σωματική βλάβη από τις ρίψεις αντικειμένων η ΠΑΕ τιμωρείται με χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ (αντί 60.000) έως 150.000 ευρώ (αντί 80.000) Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως  τέσσερις (αντί τρεις) αγωνιστικές. Καταργείται η αφαίρεση τριών βαθμών που προβλεπόταν στην περίπτωση οριστικής διακοπής αγώνα.

-Για την περίπτωση εισόδου των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, προβλέπεται χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo έως τέσσερις αγωνιστικές. Καταργείται η πρόβλεψη αφαίρεσης τριών βαθμών σε περίπτωση που η είσοδος και τα επεισόδια συνδέονται με  βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ξένης περιουσίας

-Σε περίπτωση με έναρξης ή διακοπής του αγώνα λόγω επεισοδίων, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Καταργείται και σε αυτήν την περίπτωση  αφαίρεσης τριών βαθμών και επιβάλλεται η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 4 έως 6 αγωνιστικές.

-Στο άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά τις «απειλές» και τον «εκφοβισμό» προς αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο, η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη μειώνεται στο ένα έτος, ενώ καταργούνται οι ποινές αφαίρεσης βαθμών και υποβιβασμού για την ΠΑΕ.

-Τέλος η ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού καταργείται και από τη δεύτερη υποτροπή για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κατά της ΕΠΟ, της διαιτησίας και εν γένει προσώπων και οργάνων του ποδοσφαίρου, και αντικαθίσταται με πρόστιμο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή