Ποιοί υποβιβάζονται και ποιοί προβιβάζονται στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα

Print Friendly, PDF & Email

Aπό τη στιμή που όπως όλα δείχνουν η κατάθεση της τρπολογίας του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βσιλειάδη, για την αναδιάρθρωση των επαγγεματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τους φορείς και επομένως ΄να βήμα πριν την κατάθεσή της στη Βούλη, είναι χρήσιμο να θυμιθούμε πόσοι και πώς υποβιβάζονται, ποσοι και πώς ανεβαίνουν στο τέλος της σεζόν από τα τρία εθνικά πρωταθλήματα.

Το SoccerPlus τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί:

– Για τη σεζόν 2019 – 2020 η Super League 1 θα έχει 14 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Οι δώδεκα ομάδες της , ο πρωταθλητής της , ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League. απευθείας θα υποβιβαστούν στη Super League 2 oι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

-Η νεοιδρυθείσα Super League 2 θα έχει 12 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Οι οκτώ πρώτες της Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League.

– Η Football League, που θα το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, θα αποτελείται από 14 ομάδες, που θα είναι οι εξής: Η 11η και Η 12η της Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική.

– Aπό την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή