Ποιος είναι ο Hide The Pain Harold – Το, 74 ετών, πιο διάσημο meme του διαδικτύου

Print Friendly, PDF & Email

“Η σύζυγός μου μισούσε το “Hide the Pain Harold”. Μέχρι που πληρώθηκα για ένα διαφημιστικό για την ουγγρική τηλεόραση”, δήλωσε ο Andras Arato, ο οποίος έγινε διάσημος εν μια νυκτί, ξεκινώντας ως μοντέλο σε φωτογραφίες στοκ.

Ο 74χρονος Andras Arato από την Ουγγαρία μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός, ωστόσο στον χώρο του διαδικτύου είναι χαρακτηριστική μορφή. Πριν από εννιά χρόνια, ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε ότι το πρόσωπό του είχε γίνει διάσημο εν μια νυκτί. Ξεκίνησε ως μοντέλο σε φωτογραφίες στοκ και κατέληξε να γίνει meme.

Για πολλούς, η έκφρασή του στις φωτογραφίες έδειχνε την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμβιβαστεί και να νικήσει την δυσφορία που αισθανόταν. Έτσι προέκυψε το παρατσούκλι “Hide The Pain Harold”.

Με άρθρο του στον Guardian, ο ηλικιωμένος, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, είπε ότι τον ανακάλυψε επαγγελματίας φωτογραφίας βλέποντας καρέ από τις διακοπές του στο facebook και τα επόμενα δύο χρόνια του έβγαλε εκατοντάδες φωτογραφίες.

“Νόμιζα ότι οι εικόνες απλά θα χρησιμοποιούνταν από επιχειρήσεις σε ιστοσελίδες αλλά δεν περίμενα να γίνουν meme. Χρησιμοποιούσαν την φωτογραφία μου γιατί φαινόταν ότι χαμογέλαγα από τον πόνο. Οι δημοσιογράφοι άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μου και ήθελαν να έρθουν στο σπίτι μου να μου πάρουν συνέντευξη. Η γυναίκα μου το μισούσε. Πίστευε ότι παρεμβαίνουν στην ιδιωτική μας ζωή και δεν μου άρεσε ο τρόπος που παρουσιάστηκα. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν ήμουν πραγματικός, ότι ήμουν δημιουργία photoshop. Κάποιος ήρθε σε επαφή μαζί μου ζητώντας αποδείξεις ότι είμαι υπαρκτό πρόσωπο” δήλωσε.

Στην πορεία ήρθε πρόταση για συμμετοχή σε τηλεοπτική διαφήμιση για αυτοκίνητα, την οποία και αποδέχτηκε. “Τα χρήματα από το διαφημιστικό άλλαξαν την άποψη της συζύγου μου για τα meme. Τώρα η ζωή μου έχει αλλάξει δραματικά”, επεσήμανε ο Arató, τονίζοντας ότι έχει δεχτεί ουκ ολίγες προσκλήσεις να παραστεί σε διαφόρων ειδών εκδηλώσεις (από βίντεο κλιπ τραγουδιού μια ουγγρικής hard rock μπάντας μέχρι σε αγώνα ποδοσφαίρου του Τσάμπιονς Λιγκ και σε ομιλία σε TEDx).

“Είμαι υπερήφανος που έχει βγει κάτι περισσότερο τα τελευταία 10 χρόνια από ένα απλό χαζό χαμόγελο. Τώρα, παίζω έναν ρόλο, είμαι ο Hide the Pain Harold. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαι λυπημένος, νομίζω ότι είμαι ευτυχισμένος”, κατέληξε.

Πηγή: news247

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή