«Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας των ποινών ανά παράβαση»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Εργοτέλης με ανακοίνωσή της συνεχάρη την Επιτροπή Αδειοδότησης για το έργο της ωστόσο ζήτησε στο εξής να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας στις ποινές που επιβάλλονται στις ομάδες κατά την διαδικασία της επιτήρησης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι Κρητικοί τους επιβλήθηκε αφαίρεση τριών βαθμών για μία έλλειψη τυπικής υποχρέωσης.

Αναλυτικά:
«Κατά την εξέταση όλων των κριτηρίων και παραρτημάτων αδειοδότησης της ΕΠΟ η ΠΑΕ Εργοτέλης πληρούσε όλα τα νομικά, διοικητικά, αθλητικά και οικονομικά κριτήρια οφειλών προς αθλητές, προπονητές, φορολογικές αρχές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, ΕΠΟ.

Πλην όμως μια έλλειψη τυπικής υποχρέωσης μας, καταχώρησης μεταγραφής από 5/4/2019 έλαβε χώρα στις 18/4/2019 και στάθηκε η αφορμή να κριθεί ότι δεν πληρούταν το σύνολο επακριβώς των οικονομικών κριτηρίων, όπως ορθά προβλέπει ο σχετικός κώδικας και οι εγκύκλιοι αδειοδότησης.

Μολονότι στη παρούσα φάση η όποια κύρωση δεν επηρεάζει την βαθμολογική εξέλιξη και προσπάθεια της ομάδας μας, εν τούτοις νιώθω την υποχρέωση να αναλάβω πλήρως την ευθύνη αυτής της αξιολόγησης.

Αποτελεί δέσμευση για μένα όσο και των ανθρώπων του εργάζονται στην ΠΑΕ Εργοτέλης ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε στο μέλλον η ομάδα μας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα επιβολής ποινών τα οποία θα της προξενήσουν ζημιά. Καταστάσεις όπως αυτή μας κάνουν σοφότερους και μας δείχνουν μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία των επαγγελματικών ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορία ότι οι αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας είναι επιβεβλημένες.

Θέλουμε να συγχαρούμε την επιτροπή αδειοδότησης για την ίση μεταχείριση ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πέρα του κανονισμού υπάρχει και το πνεύμα του κανονισμού και ότι στο μέλλον το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να εφαρμόσει την αρχή της αναλογικότητας των ποινών που ορίζονται σε κάθε παράβαση.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της 2ης φάσης αδειοδότησης της ομάδας μας θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του διοικητικού, νομικού και φοροτεχνικού επιτελείου για την συνέπεια και την άψογη συνεργασία.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης 88

Γιώργος Τουτζάρης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here