“Πρέπει να παρθούν αποφάσεις αν θα μετατεθούν για ένα χρόνο οι αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών”

Print Friendly, PDF & Email

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο οδηγήθηκαν σε ιστορική αναβολή, καθώς οι εξελίξεις στον κορωνοϊό. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση για αναβολή των Αγώνων.

Ο κ. Καπράλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών για το ενδεχόμενο αυτές να μετατεθούν λόγω και της μετάθεσης των Ολυμπιακών.

Αναλυτικά:

ΕΡ: κ. Καπράλε ανακοινώθηκε ότι αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μια ιστορική απόφαση. Ποια είναι η δική σας η άποψη;

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν επιβεβλημένη, κατά τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Προέχει η υγεία τόσο των αθλητών, αλλά όλων όσων είναι στην Ολυμπιακή οικογένεια και μετέχουν στους Αγώνες. Βεβαίως είναι δυσάρεστη η απόφαση αυτή και πολλές λεπτομέρειες θα πρέπει να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα. Που αφορούν τις προκρίσεις των αθλητών, αλλά και διάφορα οικονομικά θέματα. Νομίζω είναι χρέος όλων όσων ασχολούνται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

ΕΡ: Ηταν μια δύσκολη απόφαση;

«Νομίζω ότι ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί νομίζω κανένας δεν ήθελε να φύγουν οι Αγώνες από το διάστημα που έπρεπε να γίνουν. Τα γεγονότα, όμως, κανένας δεν μπορούσε να τα προβλέψει όταν ξεκίνησε ο ιός. Εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και σε τόσες πολλές χώρες που ποια ήταν αναπόφευκτο κι έπρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση»

ΕΡ: Δημιουργείται ένα ερώτημα τι θα γίνει με την Ολυμπιακή φλόγα. Θα παραμείνει στην Ιαπωνία ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα;

«Η Ολυμπιακή Φλόγα παρεδόθη από την Ελλάδα στους Ιάπωνες, με στόχο να ανάψει στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο την ημέρα έναρξης των Αγώνων. Αρα είναι λογικό είναι να παραμείνει εκεί. Είμαι σίγουρος ότι οι Ιαπωνέζοι θα την φυλάξουν με όλη την επισημότητα και θα ανάψει κανονικά η φλόγα όταν θα οριστεί να γίνει η τελετή έναρξης».

ΕΡ: Δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα, όπως για παράδειγμα οι αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών…

«Βεβαίως. Η σημερινή νομοθεσία προβλέπει ότι οι διάρκεια είναι τετραετής και λήγει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το επόμενο διάστημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να γίνουν οι εκλογές σε κάθε αθλητική ομοσπονδία. Τώρα θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις αν αυτό θα μετατεθεί για ένα χρόνο αργότερα ή όχι»

ΕΡ: Σε μια κρίσιμη καμπή και με όλη τη ζημιογόνα κατάσταση παγκοσμίως μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη ποια θα είναι η επόμενη ημέρα κι αν το πλήγμα της οικονομίας θα επηρεάσει και το Τόκιο;

«Νομίζω ότι κανένας δεν έχει γνωρίσει αυτές οι καταστάσεις. Είναι πρωτόγνωρες και θίγονται πάρα πολλοί και οικονομικά , αλλά βλέπουμε ότι και πεθαίνουν πάρα πολλοί καθημερινά. Επομένως κανένας δεν ξέρει που θα οδηγήσει, πότε θα σταματήσει και πόσο θα έχει πληγεί η οικονομία. Ασφαλώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι έξω από αυτά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη».

ΕΡ: Τέλος θα θέλαμε να μας στείλετε το μήνυμά σας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Το δικό μου το μήνυμα είναι να μείνουμε όλοι πραγματικά σπίτι. Είδαμε και δεν θέλουμε σαν Ελλάδα να ζήσουμε όπως άλλες χώρες η Ιταλία, η Ισπανία και βεβαίως μένοντας στο σπίτι μειώνουμε τις πιθανότητες να γίνουμε σαν αυτούς. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει φερθεί πολύ υπεύθυνα. Εχει πάρει γρήγορα μέτρα και πλέον εξαρτάται από εμάς τους πολίτες να συμμορφωθούμε, να αυτοπειθαρχήσουμε και να ξεχάσουμε για ένα διάστημα αυτό που λεγόταν κανονικότητα στη ζωή μας. Δεν ζούμε σε κανονικές εποχές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή