“Προηγείται επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι στη φάση που δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ”

Print Friendly, PDF & Email

Για επιθετικό φάουλ, που προηγείται του αντικανονικού μαρκαρίσματος του Σιμόες στο Βιερίνια, για το οποίο καταλογίστηκε πέναλτι κατά της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, κάνει λόγο ο κριτής του Master Ref, Ηρακλής Τσίκινης, υποστηρίζοντας ότι στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής θα έπρεπε να πάει στο VAR και να ξαναδεί τη φάση.

Σύμφωνα με τον Τσίκινη η χρήση του VAR βοήθησε τους Κομίνη και Σιδηρόπουλο να αλλάξουν τις αρχικά λανθασμένες αποφάσεις τους και υποδείξουν πέναλτι υπέρ του Βόλου και του Αστέρα αντίστοιχα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι διαιτησίες των υπόλοιπων αγώνων της 18ης αγωνιστικής της Super League 1, βάσει της κριτικής των Ναούμ Μιντιούρη και Κώστα Ακρίδα.

Αναλυτικά: 

Αγώνας: Βόλος-Ξάνθη 1-3, Διαιτητής: Κομίνης, Διαιτητής VAR: Κοτσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ένα παιχνίδι που σε γενικές γραμμές είχαμε μια καλή διαιτησία,  ωστόσο έγιναν κάποια λάθη από τον διαιτητή Κομίνη και τους δύο βοηθούς.

Το βασικό λάθος ήταν όταν αρχικά δεν καταλόγισε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για χέρι του Καρασαλίδη. Ήταν σχετικά εύκολη φάση και θα μπορούσε να δώσει την παράβαση. Στη συνέχεια έκανε χρήση του VAR (on field reveiw) και τελικά έδωσε το πέναλτι, διορθώνοντας το λάθος.

Από εκεί και πέρα σωστά 67′ έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου του Βόλου ο οποίος τράβηξε εσκεμμένα τον αντίπαλο για να ανακόψει υποσχόμενη επίθεση.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Λάρισα-Άρης 0-0, Διαιτητής: Καραντώνης, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Το πρώτο και το κυριότερο που θα σχολιάσουμε για το παιχνίδι αυτό είναι το περιστατικό με την ρατσιστική φραστική επίθεση από την εξέδρα στο Μπα. Ο διαιτητής θα έπρεπε να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι προκειμένου να γίνουν συστάσεις και να δείξει ότι έλαβε εις γνώσιν του το περιστατικό.

Το παιχνίδι είχε δυο “αμφισβητούμενες φάσεις”.

Η πρώτη φάση ήταν στο 67′ όταν ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γκάμα για θέατρο προκειμένου να κερδίσει πέναλτι. Σωστά ενήργησε εδώ ο διαιτητής.

Στο 91′ ο Κάτσε της ΑΕΛ με την σειρά του έπεσε στην περιοχή προκειμένου να κερδίσει πέναλτι, το οποίο δεν υπήρχε, ο διαιτητής έκανε λάθος γιατί θα έπρεπε να δείξει και σε αυτόν την κίτρινη κάρτα.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Παναιτωλικός – Ατρόμητος 0-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 24′ υπάρχει ένα πέσιμο ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Κέβιν στην περιοχή του Ατρομήτου. Δεν υπάρχει καμία παράβαση από τους ποδοσφαιριστές Ρισβανη και Γκάλο που τον μαρκάρουν. Ο ποδοσφαιριστής χάνει την ισορροπία του και πέφτει στο έδαφος, ο διαιτητής κοντά στην φάση σωστά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 48′ σώστα ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι όταν η μπάλα χτυπάει πρώτα στο έδαφος μετά στο πόδι και μετά στο χέρι του Κατράνη, μέσα στην δική του περιοχή, δεν υπάρχει παράβαση βάση του κανονισμού.

Η διαιτησία του κυρίου Παπαπέτρου ήταν καλή. Βρίσκονταν πάντα κοντά στις φάσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα ενώ καμία ομάδα δεν εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-0, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε αυτό το παιχνίδι δόθηκαν δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο πέναλτι, στη του 85′ υπήρξε μαρκάρισμα του Μεγιαδο στον Ριέρα που εμφανώς είναι αντικανονικό και μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής ενώ αρχικά είναι έτοιμος να υποδείξει την παράβαση εν συνεχεία αποφασίζει να μην δώσει πέναλτι περιμένοντας να δει το VAR (on field review) προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη. Σωστή η υπόδειξη για πέναλτι, λάθος που δεν λήφθηκε εξ αρχής.

Στο πρώτο πέναλτι του Αστέρα Τρίπολης, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, υπάρχει παράβαση. Σωστά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Γιαννούλη μετά από σουτ του Φερνάντες, δείχνοντας κίτρινη στον παίκτη του ΟΦΗ. Την απόφασή του τη διατήρησε μετά από επικοινωνία με τον VAR.

Στο 53′ ο διαιτητής επικοινωνεί με τον VAR λόγω του μαρκαρίσματος του Κοροβέση στον Κότσιρα και διατηρε΄ιτην αρχική απόφασή του να μην καταλογίσει παράβαση.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Λαμία-Ολυμπιακός 0-4, Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Σέζος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 32′ σωστή η κίτρινη στον Πλιάτσικα για παρατεταμένο τράβηγμα αντιπάλου του.

Στο 69′ σωστά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιμίκα από τον Πλιάτσικα και σωστά αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη ο παίκτης της Λαμίας.

Σωστά μέτρησε το 4ο γκολ του Ολυμπιακού δεν υπάρχει καμία περίπτωση οφσάιντ.

Όσον αφορά τον διαιτητή Τσαγκαράκη όπως έχω σημειώσει και σε άλλα παιχνίδια που τον έχω δει, είναι σοβαρός, έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και είναι ψύχραιμος.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0 Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 39′ υπήρξαν διαμαρτυρίες παικτών του Πανιωνίου για ένα χτύπημα εκτός φάσης του Μακέντα. Δεν υπάρχει κανένα χτύπημα. Σωστά ενήργησε ο διαιτητής και δεν έδωσε καταλόγισε παράβαση..

Στο 61′ ορθά δίνεται το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για χέρι του Σαραμαντά σε σουτ του Μπουζούκη και ορθά δίνεται και η κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Πανιωνίου.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 Διαιτητής: Γκρίνφελντ, Διαιτητής VAR: Ρέινσρεϊμπερ , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ο Ισραηλινός στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια δύσκολη φάση πέρα από ένα πέσιμο του Σφιντέρσκι στην περιοχή στο 14′ σωστά έπραξε εκεί ο διαιτητής,

Στο πρώτο ημίχρονο η διαιτησία δεν έπαιξε κάποιο σπουδαίο ρόλο όμως επί της ουσίας όλα τα λεφτά ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ξεκινώντας από την φάση που καταλογίζεται πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, προηγείται ξεκάθαρα επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι. Ο επιθετικός σπρώχνει τον Βράνιες και στην εξέλιξη της φάσης υπάρχει τράβηγμα από τον Σίμοες στον Βιερίνια που δικαιολογεί την παράβαση και τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Εδώ έπρεπε να γίνει χρήση του VAR με on field review ώστε ο διαιτητής να δει την πρώτη παράβαση και να δώσει επιθετικό φάουλ. Έχουμε ενα μεγάλο σφάλμα και η απορία είναι γιατί δεν έγινε χρήση του VAR.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι.

Το πρώτο στην φάση του 75′ όταν ο Κριστισιτς έπεσε στην περιοχή του ΠΑΟΚ ύστερα από μαρκάρισμα του Βαρέλα. Είναι μια δύσκολη φάση. Ο αμυντικός βρίσκει και το πόδι και την μπάλα. Θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. O διαιτητής επικοινωνεί με το VAR και διατηρεί την αρχική απόφασή του.

Για το δεύτερο πέναλτι που διαμαρτύρεται η ΑΕΚ στο 83′ για χέρι του Βαρέλα, νομίζω ότι δεν έχει δίκιο διότι η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο και στο χέρι του παίκτη μετά το γύρισμα του Βράνιες, εδώ δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αν χτυπούσε στο χέρι κατευθείαν θα είχαμε πέναλτι. Σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Στο 90+1 σωστά ο διαιτητής αποβάλει το Χούλτ για το μαρκάρισμα στον Άκπομ. Σωστή και η δεύτερη κίτρινη στο Λιβάγια στο 90+5 για το μαρκάρισμα στο Λημνιό.

Βαθμολογία: 7.00

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή