«Προσωρινή λύση οι ξένοι διαιτητές, τραγικό λάθος αν τους καθιερώσουμε»

Print Friendly, PDF & Email

Για την παρουσία ξένων διαιτητών στη Super League μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία προσωρινή λύση, που θα είναι τραγικό λάθος σε περίπτωση που καθιερωθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης στον Fair Play FM:

Για την αύξηση των εισιτηρίων: «Δεν είναι ανεξήγητο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αγαπητό στους φιλάθλους. Αυτό που τον απομακρύνει είναι να μην ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θέλει καλύτερα γήπεδα, αξιοπιστία και θα γυρίσει. Στον Παναθηναϊκό ενώ ξεκίνησε με προβλήματα βλέπουμε την στήριξη του κόσμου. Όλα τα γήπεδα έχουν παρουσιάσει αύξηση εισιτηρίων, λόγω της ανταγωνιστικότητας. Το ποδόσφαιρο το πρώτο που προσφέρει είναι αδρεναλίνη, μόλις δώσεις κίνητρα στην κορυφή και στην ουρά ο κόσμος το εκτιμάει και αυξάνει το ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει κανέναν παιχνίδι που να μην έχει ενδιαφέρον, έχουν ισχυροποιηθεί όλες οι ομάδες. Διαφορετικά όταν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, δεν μιλάμε για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά ο καθένας καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει».

Για τις κακές διαιτησίες: «Αυτό που μπορώ να εξηγήσω είναι η απειρία των νέων παιδιών που μπήκαν. Φέτος είχαμε μεγάλη αλλαγή στους πίνακες, τα παιδιά είναι άπειρα και όσο υπάρχει πίεση για τα λάθη που γίνονται, μπαίνει σκοτάδι στο μυαλό τους πάντα στην λογική της έλλειψης εμπειρίας. Μόνο εκεί το εξηγώ, τα λάθη τα οποία βλέπουμε εκτιμώ πως προέρχονται από την απειρία».

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν είναι καλό να έρχονται ξένοι διαιτητές αλλά στην παρούσα φάση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας λύνει κάποια θέματα. Πρέπει να δούμε σιγά σιγά να επανέλθει η εμπιστοσύνη και ο Έλληνας διαιτητής να δείξει ότι την αξίζει. Αν δεν γίνει αυτό, όλες οι ομάδες θα ζητάνε ξένους διαιτητές. Μπορεί να φτάσει και στην Φουτμπολ Λιγκ αυτό το γεγονός στα κομβικά παιχνίδια, όταν το παιχνίδι είναι κρίσιμο βαθμολογικά θα γίνονται αιτήματα ξένων διαιτητών. Αν εξαπλωθεί, το πιο σημαντικό θα είναι όταν θα είναι οι στόχοι ορατοί ακόμα και αυτές οι διαιτησίες θα κρύβουν σκοπιμότητα. Σε πρώτη φάση φάνηκε ως μέσο λύτρωσης, στην πορεία όμως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Θα μπουν και άλλα ζητήματα, όπως γιατί σε εμένα έφερες Δανό, σε εμένα Ιταλό και τον Ιταλό τον ξέρει ο τάδε, τον Δανό τον ξέρει ο τάδε, τέτοια θέματα… Είναι δυνατόν να είναι κάποιος Έλληνας που καμαρώνει για τους ξένους διαιτητές; Στην παρούσα φάση το βλέπουμε σαν προσωρινή λύση, αν το καθιερώσουμε θα είναι τραγικό λάθος».

Για το ποια είναι η λύση για να μην καθιερωθούν οι ξένοι διαιτητές: «Αποκατάσταση εμπιστοσύνης, όταν πραγματοποιηθούν αυτές οι λέξεις θα λυθούν όλα. Αν ήταν εύκολο θα το είχαμε λύσει, ο Έλληνας διαιτητής πρέπει να δείξει ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης και κάνει σωστά την δουλειά του στο γήπεδο».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Έχουμε χάσει τέσσερα παιχνίδια στο 90′. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό. Έχουμε χάσει με πέναλτι δεν μπορώ να κρίνω αν είναι σωστά ή όχι. Σίγουρα το πρόγραμμα ήταν ένας ρόλος αλλά υπήρχαν και διαιτητικά λάθη, ήμασταν και εμείς απρόσεκτοι σε κάποια πράγματα. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε την Πελοπόννησο, το πρωτάθλημα θα έχει συναγωνισμό ψηλά, μέση και τέλος».

Για τη μάχη της κορυφής: «Είναι ωραίο για τον φίλαθλο να παλεύουν τρεις ομάδες για τον τίτλο, ας κερδίσει ο καλύτερος και ο τυχερότερος. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, θα δούμε τις ομάδες που είναι στην κορυφή να κάνουν κοιλιά εκεί θα κρίνουμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάθε ομάδα ξεχωριστά. Εύχομαι να δούμε ένα υγιές πρωτάθλημα».

Για  την μάχη της πεντάδας: «Θα παλέψουμε και εμείς. Βλέπουμε και τον Ατρόμητο και τον Άρη».

Για τον Άρη: «Δεν χωράει αμφιβολία. Δεν υπάρχει ένας φίλαθλος που θα πει πως ο Άρης δεν έχει θέση στην Super League. Δικαίως βρίσκεται στους κορυφαίους της Ελλάδος».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Όλες οι ομάδες έχουν συμβόλαιο, έχοντας λυθεί αυτό το θέμα. Σίγουρα όταν υπάρχουν στόχοι για όλες τις ομάδες λειτουργεί υπέρ του ποδοσφαίρου».

Για την κρατική παρέμβαση: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σημασία έχει ότι όλες οι ομάδες έχουν συμβόλαιο και έχει λυθεί αυτό το ζήτημα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή