Πρωθυπουργός Σλοβενίας: “Απληστοι για χρήματα UEFA και Τσέφεριν”

Print Friendly, PDF & Email

Δριμύτατη κριτική ασκεί στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα. Ο Γιάνσα κατηγορεί τον συμπατριώτη του ότι δεν ενήργησε ενδεδειγμένα επιτρέποντας να διεξαχθούν ευρωπαϊκοί αγώνες εν μέσου κορωνοϊού και έτσι βοήθησε στην εξάπλωση του νέου ιού.

Ο Γιάνσα επέρριψε ευθύνες στον Τσέφεριν ότι επέτρεψε να συνεχιστούν ορισμένα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και ότι έδωσε τη συγκατάθεσή του να γίνουν οι αναμετρήσεις της Αταλάντα με τη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιάνσα χαρακτήρισε «ανεύθυνη και εγκληματική απόφαση» την επιλογή του Τσέφεριν με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί την UEFA ότι είναι άπληστη για χρήματα.

“Ο Τσέφεριν επέτρεψε τα παιχνίδια μεταξύ της Αταλάντας και της Βαλένθια, καθώς και άλλων αγώνων στην Ευρώπη τις ίδιες εβδομάδες. Δεν ήθελαν να τα ακυρώσουν επειδή είναι άπληστοι για χρήματα”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάνσα και συμπλήρωσε:

“Βλέπετε τι συνέβη στην Ιταλία και την Ισπανία. Το COVID-19 εξαπλώθηκε και στις δύο χώρες μετά από αυτούς τους αγώνες και μετά εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη ήπειρο. Οι προειδοποιήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας δεν ήταν αρκετές για να αναστείλει η UEFA το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ”!

Σημειώνεται ότι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε αναφερθεί επικριτικά στον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, για το πως διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας στην χώρα και ο Γιάνσα δεν άργησε να σηκώσει το γάντι εναντίον του συμπατριώτη του. Αυτήν την στιγμή στη Σλοβενία των 2 εκατ. κατοίκων υπάρχουν 1220 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 56 θάνατοι.

Από την πλευρά της η UEFA επεξεργάζεται επί του παρόντος τρόπους για να δει πώς θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι λίγκες, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή