Πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο για τις ΠΑΕ εν όψει της ερχόμενης σεζόν

Print Friendly, PDF & Email

Παρότι είναι ακόμη νωρίς ήδη υπάρχουν ζυμώσεις και συζητήσεις αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο της ερχόμενης σεζόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΡΤ με βάση τα όσα έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση αλλά και η διοίκησή της δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι συμβάσεις με την κρατική τηλεόραση λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τέσσερις ομάδες από την τρέχουσα Super League 1 (Λαμία, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη) θα μείνουν άστεγες. Παράλληλα, τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League δεν θα έχουν τηλεοπτικό πάροχο, διότι όπως έχει δείξει η ιστορία δεν υπάρχει άλλο κανάλι που να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δεύτερη και τρίτη την τάξει εθνική κατηγορία.

Ως γνωστόν η Nova επρόκειτο να αγοραστεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο ο τελευταίος έκανε τελικά πίσω. Αν η Nova κατέληγε στα χέρια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπήρχε το ενδεχόμενο συσπείρωσης των άλλων μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καναλιού.

Από την στιγμή όμως που η εξαγορά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν προχωράει, η Nova εκ των πραγμάτων παραμένει ο μοναδικός μεγάλος παίκτης για τη Super League 1, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από άλλο τηλεοπτικό πάροχο. Παρόλα αυτά αποτελεί ερωτηματικό για το αν η Nova μπορεί ή αν θέλει να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων της Super League 1.

Αν δηλαδή αποφασίσει και την ερχόμενη σεζόν να κρατήσει όπως και φέτος τις εννιά από τις 14 ομάδες, οι υπόλοιπες θα έχουν πρόβλημα, εξαιρουμένου φυσικά του ΠΑΟΚ, ο οποίος τρέχει το πρότζεκτ του PAOK TV.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή αναμένεται δύσκολο καλοκαίρι υπάρχουν σκέψεις για επιστροφή σε κεντρική διαχείριση ακόμη κι αν αυτή λάβει μία ιδιότυπη μορφή, η οποία δεν θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Εξάλλου, το σενάριο της ένωσης της Super League 2 με τη Football League δεν αποκλείεται να εξυπηρετεί τον στόχο της δημιουργίας ενός πρωταθλήματος 28 ομάδων, το οποίο θα είναι απλωμένο σε όλη την επικράτεια, ώστε να αποτελέσει έτσι έναν πόλο έλξης για κάποιο τηλεοπτικό κανάλι. Σε κάθε περίπτωση η κεντρική διαχείριση σε SL2 και FL προβλέπεται δια νόμου, κάτι που δεν ισχύει για τις ομάδες τις SL1, οι οποίες μπορούνε να λειτουργήσουν αυτόνομα.

Συμπερασματικά, τα πράγματα δείχνουν χειρότερα συγκριτικά με το περσινό καλοκαίρι, διότι λήγουν οι συμβάσεις της ΕΡΤ και πέραν της Nova δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος ενδιαφερόμενος στον ορίζοντα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή