Ρατσιστικά συνθήματα σε τοίχους της Ρώμης εν όψει του ντέρμπι Λάτσιο – Ρόμα

Print Friendly, PDF & Email

O εφιάλτης των ρατσιστικών-αντισημιτικών συνθημάτων στους τοίχους της Ρώμης, με αφορμή το ποδόσφαιρο, επέστρεψε στην «αιώνια πόλη».

Δύο ημέρες πριν από το ντέρμπι της πόλης, ανάμεσα σε Λάτσιο και Ρόμα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για αύριο το βράδυ (2/3), άγνωστοι έγραψαν “Romanista Anna Frank” σε έναν τοίχο στο Circus Maximus, στο κέντρο της Ρώμης. Είχε δίπλα μία σβάστικα και υπογραφή SSL. Αμέσως, άνδρες της τοπικής αστυνομίας PICS στη Ρώμη έσπευσαν και έσβησαν τα συνθήματα. Στη Garbatella εμφανίστηκαν άλλα συνθήματα: «Στο φούρνο οι ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι και εβραίοι», που επίσης συνοδεύονταν από μια ναζιστική σβάστικα.

«Τα συνθήματα στον τοίχο κοντά στο Circus Maximus με τρομάζουν. Αυτή η ντροπή δεν είναι το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ την τοπική αστυνομία της πρωτεύουσας για την άμεση αντίδραση» έγραψε στο twitter η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι.

«Για άλλη μια φορά, κάποιοι εγκληματίες χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις άθλιες προσβολές τους. Το ντέρμπι της Ρώμης θα πρέπει να είναι μια στιγμή μεγάλης συμμετοχής, της ανταγωνιστικότητας, του σεβασμού. Τα υπόλοιπα είναι απλώς κατάπτυστα και φανερώνουν άγνοια» δήλωσε ο πρόεδρος της περιοχής Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2017, ναζιστές οπαδοί της Λάτσιο κόλλησαν αυτοκόλλητα της Άννα Φρανκ με την φανέλα της Ρόμα στις εξέδρες της “Curva Sud” του «Ολίμπικο», γράφοντας αντισημιτικά συνθήματα. Τότε η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τιμώρησε τη Λάτσιο με πρόστιμο 50.000 ευρώ, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή