Ροζέτι: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε το VAR τώρα και στο Europa League”

O πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι
Print Friendly, PDF & Email

Tη σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει η χρήση VAR στους διαιτητές από αυτή την φάση νοκ-άουτ του Europa League, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών του UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι.

«Πιστεύουμε ότι το VAR είναι ένα κρίσιμο έργο για το ποδόσφαιρο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα το έχουμε τώρα και στο Europa League, καθώς θα προσφέρει ζωτική βοήθεια στους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες», είπε ο Ιταλός πρώην διαιτητής.

Όπως είναι γνωστό η σχετική απόφαση εισαγωγής του VAR στη φάση νοκ-άουτ του Europa League, λήφθηκε από την εκτελεστική επιτροπή του UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους αριθμούς που είδαμε στην φάση των ομίλων και στα play-offs του Champions League, όπου σε 108 παιχνίδια συνολικά, 27 αποφάσεις διορθώθηκαν μέσω του συστήματος Var, πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση ακυρώθηκε μόνο σε κάθε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό δείχνει την ποιότητα των επιδόσεων των διαιτητών. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ανατροπή μιας απόφασης είναι σημαντικός. Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο μέσος χρόνος για τη διόρθωση μιας απόφασης ήταν 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, 15 δευτερόλεπτα λιγότερο από την περασμένη σεζόν», πρόσθεσε ο Ροσέτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή