Ροκάκης: ''Περισσότερες πιθανότητες να μην παιχτεί ποδόσφαιρο και να ακολουθήσει αναδιάρθρωση''

Print Friendly, PDF & Email

Δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης, όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, ενώ παράλληλα ανέλυσε την πρόταση της χανιώτικης ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αν είναι εφικτό να παιχτεί ποδόσφαιρο, κάτι που θεωρώ δύσκολο, ο νόμος είναι ξεκάθαρος και εμείς σαν Χανιά θέλουμε να τηρηθεί στο ακέραιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διεξαχθούν οι δύο αγωνιστικές της κανονικής σεζόν και οι 10 των πλέι οφ. Κάτι διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει, θα είναι αλλοίωση».

Για το σενάριο που θέλει τους δύο πρώτους να ανεβαίνουν απευθείας ή να γίνεται ένας γύρος πλέι οφ; «Αυτό είναι παράνομο, δεν γίνεται. Θα είναι εγκληματικό και σκάνδαλο. Θα ευνοήσει κάποιους και κάποιους όχι. Από την άλλη τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να μην παιχτεί ποδόσφαιρο και να ακολουθήσει αναδιάρθρωση. Θα πρέπει για κάμποσες ημέρες να μην έχουμε νεκρούς και κρούσματα, ώστε οι ομάδες να γυρίσουν σε ομαδικές προπονήσεις.

Ο κύριος Κούγιας έχει την άποψή του, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που αναγκαστούμε να διακόψουμε θα είναι σκάνδαλο αν δεν δοθεί λύση στην οποία δεν θα αδικηθεί κανείς. Ο Πανιώνιος ή ο Παναιτωλικός θα πουν ότι μπορεί να τερματίσουν πιο ψηλά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναγνωρίζουμε όλοι ότι έχει το προβάδισμα και προφανώς θα τερματίσει πρώτος. Μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα τερματίσουν στη 2η θέση τα Χανιά ή ο Λεβαδειακός; Δεν θα το δεχτούμε. Θα πρέπει να μην πέσει κανείς και να ανέβουν απευθείας τέσσερις. Να γίνει πρωτάθλημα για έναν χρόνο με 18 και του χρόνου να πέσουν 3+1 και ν’ ανέβουν 1+1, ώστε να πάμε στις 16. Να μπουν οι πρόεδροι στη θέση των Χανίων ή του Λεβαδειακού. Θα ήταν σωστό να πω εγώ να πέσει ένας και ν’ ανέβω εγώ που είμαι τρίτος, στο σενάριο των 16 ομάδων».

Για την αντίθετη άποψη που έχει η NOVA: «Η NOVA θα έπρεπε να κάνει μείωση στους συνδρομητές. Δεν έχει πληρώσει την τελευταία δόση, αλλά οι συνδρομητές πληρώνουν. Αλίμονο αν κοιτάμε τι συμφέρει μία ιδιωτική εταιρεία. Εκείνη κοιτά το συμφέρον της. Εμείς μιλάμε για το δημόσιο συμφέρον».

Για το σενάριο με δύο ομίλους στη δεύτερη κατηγορία: «Δεν είμαι αρνητικός. Οι επιχειρήσεις είναι αιμοδότης των ΠΑΕ που θα έχουν πλήγμα. Να δούμε τα κόστη. Με δύο ομίλους θα υπάρχουν λιγότερα έξοδα μετακινήσεων».