Σάββας Κωφίδης στην ΕΡΑσπορ: «Πατρίδα μας είναι όλη η γη»

Print Friendly, PDF & Email

Μια φυσιογνωμία των ελληνικών γηπέδων φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Kάνε παιχνίδι μόνος σου». Φυσιογνωμία, όχι μόνο για τα αγωνιστικά του επιτεύγματα (που δεν είναι και λίγα), αλλά και για τον τρόπο σκέψης και το ήθος του. Ο θρυλικός «χεβιμεταλάς» του ελληνικού ποδοσφαίρου Σάββας Κωφίδης μίλησε στην ΕΡΑσπορ 101,8 τόσο για τη σημερινή κοινωνία, όσο και για το «καυτό» τα τελευταία χρόνια ζήτημα των προσφύγων – μεταναστών κι έδειξε για ακόμη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπισμού.

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μάθει ο άνθρωπος ότι από την στιγμή που ζει και συνυπάρχει με άλλους μέσα σε μια κοινωνία είναι απαραίτητο να είναι ενεργός και να συμμετέχει στα κοινά, να “πολιτικοποιείται” όχι να “κομματικοποιείται”…», είπε και πρόσθεσε:

«Πολλοί νομίζουν ότι αυτά τα δύο είναι ίδια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σήμερα ο άνθρωπος βρίσκεται σε ηθική αποσύνθεση και παρακμή κι αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια και έτσι πλέον αρέσκεται να παραποιεί, να παραχαράσσει και κυρίως να «ηθικολογεί». Ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ελληνική γλώσσα είναι τεράστια, αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι σημαίνει «μετανάστης», τι «πρόσφυγας», τι «Γερμανός» και τι « Έλληνας». Εγώ δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες. Το μόνο που ξέρω και θέλω να ανακαλύπτω καθημερινά είναι ο «άνθρωπος». Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχω το δικαίωμα να πάω σε οποιοδήποτε μέρος θέλω και να ζήσω, γιατί αναγκάζομαι να φύγω από τον τόπο μου όπως έφυγαν οι Έλληνες και συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα πατρίδα δεν είναι το μέρος καταγωγής μου, αλλά είναι όλη η Γη».

Όλα αυτά, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Heavy Metal μουσική σκηνή που παρουσίασε η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου».

Στο στούντιο βρέθηκαν ο τραγουδιστής και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της θρυλικής ελληνικής μπάντας «Crush» Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, παρέα με τον μουσικό παραγωγό του metalzone.gr, Κώστα Κυριακάκη και το μουσικό Βασίλη Δρακονταειδή, οι οποίοι προσπάθησαν να μας ταξιδέψουν στα άδυτα της μέταλ μουσικής.

Παράλληλα στην εκπομπή παρενέβησαν τηλεφωνικά ο Gus Drax, κιθαρίστας των «Suicidal Angels» και ο μπασίστας του Biff Byford των Saxon, Κώστας Μακρυκώστας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή