Σεμινάρια VAR: Ποιοί διαιτητές θα πάρουν μέρος και ποιοί οι στόχοι του προγράμματος

Print Friendly, PDF & Email

Παρότι υπάρχουν δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η χρήση του VAR ενδέχεται να μην μπορεί να είναι εφικτή με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος λόγω του θέματος με τις οπτικές ίνες, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα διεξάγει από αύριο τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων.

Όπως έγινε γνωστό:

«Το Σεμινάριο αφορά τους Αξιωματούχους Διαιτησίας της 1ης Κατηγορίας (1η ομάδα) και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3-7/6/2019 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ZAFOLIA.

To Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα το θεωρητικό κομμάτι στην Αίθουσα που πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. (κτίριο Δ’) ενώ το πρακτικό κομμάτι στο Γήπεδο που βρίσκεται πλησίον.

Στο πλαίσιο της Εφαρμογής του Video Assistant Referee (VAR) απαιτείται σημαντικός χρόνος για την εκπαίδευση τόσο των διαιτητών και των βοηθών VAR για την αποτελεσματική χρήση του συστήματος , ειδικότερα σε σύνθετες ή κομβικές φάσεις αγώνων, όπου οι εκάστοτε Αξιωματούχοι Διαιτησίας θα κληθούν κάτω από συνθήκες πίεσης να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις αυτές.

Η επίτευξη υψηλού επιπέδου ακρίβειας για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μια απόφαση θα επανεξεταστεί, καθώς και η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για την επανεξέταση αυτή χωρίς να θυσιάζεται η ακρίβεια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης αυτής που θα κρίνουν την επιτυχία του εγχειρήματος VAR.

ΣΤΟΧΟΙ

Παρουσίαση Τεχνολογικού Εξοπλισμού
Εξοικείωση αναφορικά με τη λειτουργία του Εξομοιωτή και του λοιπού εξοπλισμού.
Ενημέρωση για νεώτερες κατευθύνσεις σχετικά με το Πρωτόκολλο χρήσης VAR.
Εξάσκηση με Εξομοιωτή
Πραγματοποίηση πρακτικών με OnlineVAR ασκήσεις στο γήπεδο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή στο Προγραμματισμένο Σεμινάριο V.A.R. είναι υποχρεωτική . Η συνέπεια όσον αφορά στην ώρα προσέλευσης και η παραμονή μέχρι το τέλος κάθε εκπαιδευτικής συνεδρίας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις εκμάθησης και προόδου. Απαγορεύεται η χρήση οπτικοακουστικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, κ.λπ.), καθώς και οποιαδήποτε δημόσια αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο εγγραφής εικόνας ή ήχου κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών μαθημάτων χωρίς σχετική έγκριση».

Αναλυτικά οι διαιτητές που θα λάβουν μέρος:

Διαιτητές 1ης Κατηγορίας
Κουμπαράκης Στέφανος
Κομίνης Γεώργιος
Ζαχαριαδης Πραξιτέλης
Κουτσιαύτης Αριστομένης
Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης
Παπαπέτρου Αναστάσιος

Βοηθοί Διαιτητές 1ης Κατηγορίας
Απτόσογλου Ιορδάνης
Χριστάκογλου Γεώργιος
Μπαλτάς Χρήστος
Τζιώτζιος Χρήστος
Τριανταφύλλου Κων/νος
Πετρόπουλος Τρύφων
Σάββας Νικόλαος
Πάτρας Πέτρος
Ψάρρης Κων/νος

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή