Σκουλάς: «Το VAR δεν είναι πανάκεια, βοηθάει αλλά δεν υποκαθιστά τους διαιτητές»

Print Friendly, PDF & Email

Στην εμπειρία της πρώτης επαφής σε πρακτικό επίπεδο με το σύστημα Video Assistant Referee αναφέρθηκε ο διαιτητής Super League Μανόλης Σκουλάς που συμμετέχει στο σεμινάριο.

“Κατ΄αρχάς είναι πολύ σημαντικό ότι μας δόθηκε η δυνατότητα να εξασκηθούμε σε πραγματικές συνθήκες, κι αυτό χάρη στον άρτιο εξοπλισμό που τέθηκε στη διάθεσή μας από τους διοργανωτές του σεμιναρίου. Εκείνο που αντιλαμβανόμαστε τώρα που έχουμε την πρώτη επαφή με το σύστημα, είναι πως πρέπει να υπερκεράσουμε τη δυσκολία του να μεταφερθεί η θεωρία στην πράξη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε εγχείρημα που περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα γίνει όμως, είναι κάτι που θα συμβεί με το πέρασμα του χρόνου και την τριβή. Είναι βέβαιο πως χρειάζεται προσπάθεια”.

Αναφορικά με το αν θεωρεί πως το VAR έχει να δώσει λύσεις και να βοηθήσει στη βελτίωση της διαιτησίας ώστε να έχουμε πιο σωστές αποφάσεις, ο διεθνής ρέφερι τόνισε:

“Σαφέστατα και έχει να προσφέρει στην κατεύθυνση της βελτίωσης και στην αύξηση του ποσοστού λήψης σωστών αποφάσεων. Αρκεί βέβαια, να καταλάβουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι το VAR, όπως και κάθε τεχνολογικό επίτευγμα άλλωστε, δεν είναι πανάκεια. Πίσω από το χειρισμό του υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, αφού εμείς οι ίδιοι καλούμαστε, όταν μάθουμε καλά τη λειτουργία του, να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις με τη βοήθεια του συστήματος. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δε θα μας υποκαταστήσει, αφού πάντα εμείς θα πρέπει να αποφασίζουμε. Οφείλουμε λοιπόν να επωφεληθούμε από τη λειτουργία του και όχι να επαναπαυθούμε. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά τώρα από πριν”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή