Σπουδαίες σφυρίχτρες σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, παλιός γνώριμος στον ΠΑΟΚ

O Σλοβένος διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα από τον τελικό του EUROPA LEAGUE, Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. EPA/PETER POWELL
Print Friendly, PDF & Email

Η UEFA έκανε γνωστούς τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα στο Κράσνονταρ – Ολυμπιακός η UEFA όρισε τον Νταμίρ Σκόμινα, ο οποίος θεωρείται από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Ευρώπης και πέρυσι είχε διευθύνει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ.

Ο Σλοβένος διαιτητής έχει σφυρίξει τρεις φορές στο παρελθόν ελληνικές ομάδες. Το Ολυμπιακός – Μπενφίκα 1-0 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013/14, το ΑΕΚ – Βασλούι 3-0 για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ το 2009/10 και το Παναθηναϊκός – Ρόμα 3-2 για τους “32” του Γιουρόπα την ίδια σεζόν.

Σπουδαίο διαιτητή στέλνει η UEFA και στο ματς της ΑΕΚ με την Τράμπζονσπορ. Ο Μάικλ Ολιβερ αυτήν την στιγμή θεωρείται ο κορυφαίος Αγγλος ρέφερι και είναι αυτός που θα βρεθεί στην Τραπεζούντα.

Ο Ολιβερ είχε παίξει και πέρυσι την ΑΕΚ στο 0-2 από τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο παρελθόν έχει άλλα τρία ματς ελληνικών ομάδων στο ενεργητικό του. Το Μπεσίκτας – Ολυμπιακός 4-1 τη σεζόν 2016/17 για τους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Το Σπάρτα Πράγας – Αστέρας Τρίπολης 1-0 τη σεζόν 2015/16 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το Παναθηναϊκός – Σταντάρ 1-2 τη σεζόν 2014/15 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το ΠΑΟΚ – Αλκμααρ 2-2 τη σεζόν 2013/14 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα στην Τούμπα, ορίστηκε ο Σουηδός Αντρέας Εκμπεργκ.

Ο 34χρονος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, ζει στο Μάλμε και αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα σφυρίξει στην Τούμπα, καθώς οριστεί καιστο ΠΑΟΚ – Κρασνοντάρ στις 22 Οκτωβρίου του 2015, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League που έληξε χωρίς σκορ και είχε αφήσει με αρκετά παράπονα τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ο Εκμπεργκ έχει επίσης σφυρίξει το Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης 3-2 την περσινή σεζόν για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και το Μίλαν – ΑΕΚ 0-0 τη σεζόν 2017/18 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή