“Στην Τούμπα ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ΠΑΟΚ”

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της κάνει εκτενή αναφορά στις συνθήκες διεξαγωγής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάνει λόγο για νόμο της ζούγκλας και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του Δικεφάλου, κατηγορώντας τη διοίκηση της ομάδας ότι συμμετείχε στα όσα συνέβησαν στις εξέδρες με τα πανό που υψώθηκαν και τα καπνογόνα που άναψαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο χθεσινός αγώνας διεξήχθη υπό κανονικές συνθήκες και ότι δίδαξαν πολιτισμό θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για το τι πραγματικά συνέβη.

Χρειάστηκε μια εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να φθάσουμε ασφαλείς στο γήπεδο της Τούμπας και από τη στιγμή που φτάσαμε σε αυτό παραδόθηκαν όλα (όπως συμβαίνει κάθε χρόνο) στην ανομία, στους «υπαλλήλους» security του ΠΑΟΚ και στους κουκουλοφόρους.

Εισαγγελείς που δήλωναν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Ανώτατοι αστυνομικοί που αδυνατούσαν να κατεβάσουν ένα υβριστικό πανό για τον πρωθυπουργό της χώρας και να απομακρύνουν κουκουλοφόρους που μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο.

Παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας να είναι ανήμποροι να εφαρμόσουν τον κανονισμό και τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη του αγώνα, επικαλούμενοι ότι είναι εκεί απλά για να σημειώνουν.

Ήδη στην αναγνωριστική βόλτα της ομάδας μας στο γήπεδο περίπου 70 μαυροφορεμένα άτομα τα περισσότερα καλυμμένα με κουκούλα full face έκαναν… σιδηρουργικές εργασίες (χρησιμοποιώντας μέχρι και μηχάνημα οξυγονοκόλλησης) λίγα μέτρα από τους παίκτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Όταν διαμαρτυρηθήκαμε, η απάντηση ήταν ότι στην προθέρμανση των ομάδων ο χώρος θα έχει εκκενωθεί.

Ενώ από την πρωινή σύσκεψη διοργάνωσης του αγώνα είχε αποφασισθεί ότι με την άφιξη της ομάδας μας στο γήπεδο, δεν θα είναι κανείς μη διαπιστευμένος εντός αγωνιστικού χώρου για ακόμη μια φορά η απόφαση αυτή παραβιάσθηκε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας, της γηπεδούχου ομάδας, του εκπροσώπου της εταιρείας security του ΠΑΟΚ (που ονομάζεται Trust και ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη) και του παρατηρητή προς τους αρμόδιους εισαγγελείς οι κουκουλοφόροι μπαινόβγαιναν συνεχώς.

Καθώς τόσο πριν την έξοδο των τερματοφυλάκων μας όσο και κατά την προθέρμανση της ομάδας μας υπήρξε εκ νέου εισβολή περίπου 50 κουκουλοφόρων που βρέθηκαν λίγα μέτρα από τους ποδοσφαιριστές μας, βρίζοντας και φτύνοντάς τους. Στις νέες διαμαρτυρίες μας η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν απροκάλυπτα αδιάφορη , κάνοντας ή πιο σωστά μην κάνοντας ότι χρειαζόταν για να επιτρέπει όλα αυτά ενώ η ΕΛ.ΑΣ. για μια ακόμα φορά ήταν θεατής και δεν απομάκρυνε τους παρανόμως ευρισκομένους στον αγωνιστικό χώρο οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη του αγώνα ένα χυδαίο πανό έκανε την εμφάνιση του στις εξέδρες με χυδαίο περιεχόμενο, ακόμη και για τον πρωθυπουργό της χώρας. Ήταν τέτοιο το μέγεθος του, που κανείς δεν θα μπορούσε να το βάλει στο γήπεδο εν κρυπτώ καθώς απαιτούνταν τουλάχιστον 30-40 άτομα για να το μεταφέρουν. Με την συνεργασία επομένως της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισήλθε στο γήπεδο και αναρτήθηκε στις εξέδρες μπροστά στα μάτια εισαγγελέων και αρχών ίσως το χυδαιότερο πανό που έχει αναρτηθεί σε γήπεδο όμως και πάλι, οι αρχές απλώς παρατηρούσαν ως θεατές.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν οι κροτίδες που έσκαγαν δίπλα στους παίκτες μας, οι φωτοβολίδες ευθείας βολής (αλήθεια δεν έχουν απαγορευθεί;) τα χημικά καπνογόνα που είχαν δεθεί σταθερά σε σιδηροκατασκευή πίσω από το τέρμα του Σα που όχι μόνο να αγωνιστεί αλλά ούτε καν να δει στο ένα μέτρο δεν μπορούσε και οδήγησαν τον διαιτητή ακόμα και σε προσωρινή διακοπή του αγώνα (υπήρξαν και σχετικές ανακοινώσεις μετά από απαίτηση των Γερμανών διαιτητών) κλπ.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας μας απευθυνόμενοι σε εισαγγελείς, ΕΛ.ΑΣ. και παρατηρητή τόνιζαν ότι στο γήπεδο μας στο «Γ. Καραϊσκάκης» όποτε υπάρχει ένα πανό με οποιοδήποτε περιεχόμενο ή οποιαδήποτε άλλη παράβαση τέτοιας σοβαρότητας η ΕΛ.ΑΣ. και ο παρατηρητής απαιτούν να αποκατασταθεί η τάξη άμεσα ενώ ο διαιτητής απειλεί με διακοπή του αγώνα. Η ερώτηση μας προς τις αρχές, την ΕΛ.ΑΣ. και τον παρατηρητή είναι αν στο συγκεκριμένο γήπεδο ισχύει άλλος νόμος, αυτός της ζούγκλας; Η απάντηση είναι μάλλον προφανής.

Ένα γήπεδο παραδομένο στην ανομία και την αλητεία, χωρίς να πληρεί ούτε τις ελάχιστες εγγυήσεις ασφαλείας και κάποιοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι έγινε εκεί ένας κανονικός αγώνας ποδοσφαίρου.

Η τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας και της διοίκησής της που δεν έχει απλώς την ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά συμμετείχε και στην οργάνωση και στην εκτέλεση όλων αυτών, πρέπει να είναι παραδειγματική.

Επιτέλους, έστω και καθυστερημένα προσπαθήστε να μην υποβαθμίζετε κι άλλο το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή