Στον δρόμο οι εργαζόμενοι, δεν έχουν λάβει χρήματα οι εφημερίδες

Print Friendly, PDF & Email

Η μαζική αποχώρηση των εφημερίδων από το πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» προς το «Άργος» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο μείζον θέμα που προέκυψε ξαφνικά. Κάποιες εφημερίδες, που είχαν θορυβηθεί εξαρχής από τις εξελίξεις στο συγκρότημα Μπόμπολα, είχαν φροντίσει να αποχωρήσουν νωρίτερα.

Οι άλλες ανέμεναν τις εξελίξεις, θεωρώντας πως η συμμετοχή τους ως μέτοχοι στο πρακτορείο ήταν εγγύηση. Όμως, η «Ευρώπη» κατέρρευσε και έκανε παύση πληρωμών ξαφνικά. Αιτία δεν είναι μόνο οι επιλογές του βασικού μετόχου Φώτη Μπόμπολα. Οι ευθύνες είναι και των τραπεζών, που είχαν στα χέρια τους τη διαχείριση των εταιρειών Μπόμπολα και το μόνο που φρόντισαν ήταν η πώληση ορισμένων τίτλων εφημερίδων. Το πρακτορείο διανομής, αν και εισέπραττε χρήματα από τις πωλήσεις, δεν τα απέδιδε, ενώ εξέδιδε επιταγές που, όπως αποδείχθηκε, ήταν άκυρες.

Προς το «Άργος» έχει ήδη στο μεταξύ μετακινηθεί η διανομή των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Δημοκρατία», «Espresso», όλα τα έντυπα των Αττικών Εκδόσεων, η «Star Press», η «Ώρα για σπορ», το «Documento» κ.ά. Μετά το κανόνι της «Ευρώπης», όλα τα έντυπα θα διακινούνται πλέον από το «Άργος».

Το χειρότερο όλων είναι πως οι εργαζόμενοι του πρακτορείου έμειναν ξαφνικά στον δρόμο, απλήρωτοι επίσης, ενώ πολλές εφημερίδες και περιοδικά δεν έχουν λάβει χρήματα για τις πωλήσεις τους, ενώ κυκλοφορούν και επιταγές της «Ευρώπης»…

Πηγή: typologies.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή