Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Print Friendly, PDF & Email

Απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας το 17ο θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», στο θέατρο που φέρει το όνομα του αξέχαστου καλλιτέχνη, με νικητή τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

Το ετήσιο βραβείο απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Παραλαμβάνοντας τον σταυρό από τα χέρια του περσινού νικητή, Αργύρη Πανταζάρα, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής αφιέρωσε το βραβείο στον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και την Ομάδα Ιδέα τους οποίους ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του. Δήλωσε χαρούμενος, γιατί η παράσταση μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη νότια Κορέα. Τόνισε πως η συγκυρία είναι ευτυχής γιατί μαζί με την ομάδα του απέκτησαν το δικό τους θέατρο, το θέατρο «Άλφα», παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Στέφανο Ληναίο, ο οποίος παρακολουθούσε τη βράβευση. Τέλος, ευχαρίστησε τον άνθρωπο που θεωρεί μεγαλύτερο δάσκαλό του, τον Ανδρέα Μανωλικάκη.

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.

Μαζί με τον βραβευθέντα Κωνσταντίνο Μπιμπή, τον σταυρό του Δημήτρη Χορν διεκδίκησαν οι Γιώργος Κατσής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου , Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου και Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Πανταζάρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή