«Στο στόχαστρο ο Παναθηναϊκός, κατ' επάγγελμα χάρτινος νικητής ο Ολυμπιακός»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασε με αιχμηρή ανακοίνωση στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση για συνέχιση του «αιώνιου» ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» αποκαλούν «κατ’ επάγγελμα χάρτινο νικητή» τον Ολυμπιακό.

Επιτίθενται στην Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι εφάρμοσε τον κανονισμό κατά το δοκούν.

Υπενθυμίζουν ότι το «τριφύλλι» κινείται στη λογική ότι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα και φέρνουν ως παράδειγμα την στάση του συλλόγου στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, όπου ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν εφάρμοσε ορθά τον ΚΑΠ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν υπέβαλλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.

Και τέλος, καλούν τους οπαδούς της ομάδας να μην προβούν ξανά σε ανάλογα επεισόδια όπως στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, διότι έτσι φράζεται ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Για πολλοστή φορά μια δικαστική απόφαση πλήττει τον Παναθηναϊκό και τη διεθνή ποδοσφαιρική πρακτική ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα. Για πολλοστή φορά ο κατ’ επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε στο πεδίο που γνωρίζει καλύτερα από όλους, βρίσκοντας ευήκοα ώτα σε μια επιτροπή, η οποία αποφάσισε ερμηνεύοντας τον κανονισμό κατά το δοκούν.

Ο Παναθηναϊκός καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα φαινόμενα βίας και αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί. Μία μικρή μερίδα κόσμου στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα, δυσκόλεψε την προσπάθεια να επανέρθει ο σύλλογος στην κανονικότητα και εξαιτίας της οι υγειώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο.

Όμως, οι κανονισμοί υπάρχουν όχι μόνο για να εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός, αλλά και στις περιπτώσεις που κάποιος (εν προκειμένω ο διαιτητής του ντέρμπι) δεν εφαρμόζει τα αναγραφόμενα στον ΚΑΠ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι επιλέγουν να κρίνονται οι αγώνες στα δικαστήρια.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε, με την απόφαση να μην κινηθεί δικαστικά για την πανθομολογούμενη λανθασμένη εφαρμογή του ΚΑΠ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία, ότι κινείται σε άλλη λογική.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει και οι οπαδοί μας να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο και οφείλουν να μην ξαναθέσουν σε κίνδυνο την ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here