Συναδινός: «Έλλειμμα υποδομών η νησιωτική Ελλάδα σε σύγκριση με την ηπειρωτική»

Print Friendly, PDF & Email

Την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού Λασιθίου, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για τον εκσυγχρονισμό τους διαπίστωσε από κοντά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη. Ο γγ Αθλητισμού επισκέφτηκε κατά σειρά την Ιεράπετρα, τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, όπου είχε συνάντηση με θεσμικούς και αθλητικούς φορείς.

Στην Ιεράπετρα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη, παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στο Στάδιο «Βουζουνεράκειο» προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει πόλο αθλητικής ανάπτυξης για τη νεολαία της περιοχής.

Ο γγ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός δήλωσε σχετικά με το Στάδιο «Βουζουνεράκειο»: «Η δημοτική αρχή ολοκληρώνει την τεχνική μελέτη και μόλις την πάρουμε στα χέρια μας, θα δώσουμε τη βεβαίωση επιλεξιμότητας, που θα αποτελεί την προέγκριση για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Διαπιστώνουμε πάντως ότι, όλη η νησιωτική Ελλάδα έχει έλλειμμα αθλητικών υποδομών σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο Ιούλιος Συναδινός μετέβη στη Σητεία και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πατεράκη, όπου ο κ. Συναδινός έκανε γνωστό ότι για την κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο έχει ήδη δοθεί προέγκριση 490.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Το πρωί του Σαββάτου (16/2), ο γγ Αθλητισμού επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και στη συνέχεια με αθλητικούς φορείς της πόλης. Ο κ. Συναδινός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου το οποίο παραμένει ημιτελές και εγκαταλελειμμένο από το 2004, ενώ θα δρομολογηθούν οι ενέργειες (να κατατεθούν στη ΓΓΑ οι σχετικές μελέτες από τον Δήμο) για να γίνουν παρεμβάσεις και στο κολυμβητήριο, αλλά και να προχωρήσουν σε αλλαγή του ταρτάν στο στάδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here