Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής-ΓΓΑ για την ανακατασκευή του γηπέδου Γρατινής

Print Friendly, PDF & Email

Για την ανακατασκευή ενός από τα χειρότερα δημοτικά γήπεδα, του γηπέδου “Χρήστος Ιομέρης” Γρατινής, συνεργάζονται Δήμος Κομοτηνής και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου αποτυπώνεται το έργο που πρόκειται να γίνει, αφού εκεί εγγράφηκε ένα νέο ποσό. Το ποσό αυτό αφορά μελέτη που έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ως προς το κόστος για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου.

Στην συνέχεια ακολούθησε επαφή της διοίκησης του Δήμου με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού ο δήμαρχος έθεσε το αίτημα χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του γηπέδου. “Η απάντησή του ήτανε ότι θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μέρος του ποσού. Εμείς στείλαμε την μελέτη και είχαμε δεσμευτεί ότι από την στιγμή που η Γενική Γραμματεία θα καλύψει ένα μέρος του ποσού το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τους πόρους του Δήμου, διότι όπως γνωρίζεται έχουμε την δυνατότητα”, εξήγησε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την επικεφαλής της παράταξης “Εμείς η πόλη” Φελίνα Καζάκου στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους ο δήμαρχος κος Πετρίδης έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε, πριν από κάποιες μέρες, το αίτημα χρηματοδότησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε το ποσό των 10.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018 της Γενικής Γραμματείας. “Με τις διαδικασίες δημοπράτησης, ανακήρυξης διαδόχου μπορεί να φτάσουμε και τέλος του χρόνου. Εμείς θα το ξεκινήσουμε”, είπε ο κος Πετρίδης. Για την ιστορία να πούμε ότι η ομάδα της Γρατινής αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣ Θράκης και φέτος τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Σε συνέχεια του παραπάνω θέματος, ο δήμαρχος ρωτήθηκε και για το γήπεδο Κοσμίου, με αφορμή την άνοδο της ομάδας στη Γ΄ Εθνική. Διευκρίνισε πως “δεν έχει καμία σχέση, σε ό,τι αφορά την κατάστασή του και του αγωνιστικού χώρου και τον εγκαταστάσεών του, με την οικτρή κατάσταση στην οποία είναι το γήπεδο Γρατινής, στο οποίο δεν μπορούσαν να γίνουν αγώνες. Με την άνοδο της ομάδας του Κοσμίου στη Γ’ Εθνική, είχαμε εισήγηση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση του γηπέδου στην ομάδα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω Leader και να κινηθούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα από τις δικές μας, να προχωρήσουν οι ίδιοι. Στην συνέχεια όμως με αίτημα των ίδιων αποσύρθηκε το θέμα. Αυτό που έχουμε πει εμείς στην ομάδα του Κοσμίου, εφόσον οι προδιαγραφές του γηπέδου δεν αρκούν για την Γ’ Εθνική και επειδή προφανώς δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε ανακατασκευή, θα γίνει ό,τι έγινε με την Δόξα Σιδηροχωρίου. Δηλαδή θα δοθεί δωρεάν στην ομάδα του Κοσμίου το γήπεδο στην Κομοτηνή, οπότε δεν θα μείνει εκτεθειμένη η ομάδα”.

Πηγή: xronos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή