Συρία: Προ των πυλών η γενική σύρραξη

Print Friendly, PDF & Email

Η γενικευμένη σύρραξη στη Συρία βρίσκεται, πλέον, προ των πυλών! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο συριακός στρατός εισέρχεται στην πόλη Μανμπίτζ, προκειμένου να «αποκρούσει» τα τουρκικά ή συνεργαζόμενα με την Άγκυρα στρατεύματα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν νωρίτερα τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η Daily Sabah, στη Μανμπίτζ είχαν εισέλθει νωρίτερα οι τουρκικές δυνάμεις, ξεκινώντας την επιχείρηση κατά των Κούρδων… τρομοκρατών.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις ήταν ήδη ορατές στην περιοχή. Και μάλιστα όλα αυτά πριν προσεγγίσει τη Μανμπιίζ ο συριακός στρατός!

Είχε προαναγγείλει την επίθεση στη Β. Συρία ο Ερντογάν

Την επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων στην εν λόγω περιοχή, στη Βόρεια Συρία, είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο «Σουλτάνος» είχε διαμηνύσει πως η γειτονική χώρα είναι αποφασισμένη να εκδιώξει από την πόλη της βόρειας Συρίας τους μαχητές που δρουν υπό την ηγεσία των Κούρδων, μετά τη συμφωνία των τελευταίων με τη συριακή κυβέρνηση του Άσαντ.

«Η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν από το Αζερμπαϊτζάν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους χωρίς να λάβουμε υπόψη απειλές και πιέσεις. Το λέω ξεκάθαρα. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε αυτό που έχουμε ξεκινήσει», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σημείωσε με στόμφο ότι «όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν κατέβηκε ξανα».

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή