Συζήτησαν για τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ Μητσοτάκης, υπουργοί και Δρόσος

Print Friendly, PDF & Email

Η συνάντηση ήταν ευρεία, είχε ως θέμα τις εκκρεμότητες της ΕΡΤ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ , ΟΦΗ και του πρωταθλήματος της Super League 2 αλλά από την ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού δεν προέκυψε τίποτα νεότερο από αυτά που ήδη γνωρίζουμε.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης λόγω των αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή