Ταυτοποίηση πέντε δραστών για την επίθεση σε βάρος φιλάθλων της ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Στην ταυτοποίηση πέντε προσώπων για συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στην Τραγάνα με θύματα οπαδούς της ΑΕΚ και δράστε 40-50 φερόμενους οπαδούς του Ολυμπιακού προχώρησε η Αστυνομική  Λαμίας ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην ταυτοποίηση πέντε εκ των δραστών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας οι κατηγορούμενοι οι κατηγορούμενοι, καθώς και πληθώρα άλλων ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, καθώς και σε δύο λεωφορεία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν, με τη χρήση ενός εκ των ανωτέρω οχημάτων (τύπου βαν), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) ημεδαποί.

Ακολούθως, με τη χρήση διάφορων αντικειμένων (ρόπαλα, καδρόνια, αιχμηρά και άλλα αντικείμενα), αποβίβασαν με τη βία τους παθόντες από το όχημά τους και προκάλεσαν σε τρεις από αυτούς σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια απέσπασαν προσωπικά τους αντικείμενα και με τη χρήση πυρσών, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι τρεις παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι άλλοι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή και να αποφύγουν τη σε βάρος τους επίθεση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι, επέβαιναν στα οχήματα τύπου βαν και επιτέθηκαν πρώτοι στους παθόντες, πριν συνενωθούν με τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στα λεωφορεία.

Μετά το πέρας της επίθεσης, όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή, επιβιβάστηκαν στα ανωτέρω οχήματα και πραγματοποιώντας αναστροφή, διέφυγαν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Θήβας – Ελευσίνας προς Αττική, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, είχαν μισθωθεί απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (04-04-2019), από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, περιοχών της Αττικής.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για πληθώρα αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή